Arjan Olsder
Arjan Olsder

Realme gaat high-end met de Realme 9 Pro Series

Sinds kort is Realme actief in Nederland. Met de 9 Pro series probeert het nieuwe merk vooral hoge ogen te gooien in het middensegment. Zo zou de Realme 9 Pro+ het eerste toestel zijn dat de Sony IMX766 naar het middensegment brengt.

Realme 9 Pro

Met haar Qualcomm Snapdragon 695 5G chipset met 13GB werkgeheugen (waarvan 5GB via de opslag) en 120Hz display lijkt dit toestel gericht op de gamer. Er ligt een dikke 5.000mAh accu in en je krijgt een 33 Watt Dart Charge lader. Foto’s maak je met de 64 megapixel main camera, de 8 megapixel ultragroothoek of de 4 megapixel macro camera. De achterkant is voorzien van Realme’s Light Shift design. Deze zorgt voor bijzondere reflecties. Mede door het glitter effect dat erin zit. Dit toestel gaat €319,99 kosten.

Realme 9 Pro+

De specs van de Realme 9 Pro+ zijn een heel ander verhaal. Het merk verlaat de Qualcomm stal en kiest voor de MediaTek Dimensity 920 5G chipset. Het 120Hz display wordt verruild voor een 90Hz Super AMOLED. Het toestel laadt op met de 60 Watt DartCharge lader.

De camera krijgt de focus in deze smartphone. Het zou de eerste in het middensegment zijn met de Sony IMX766 camera. Deze bevat zowel optische als elektronische beeldstabilisatie op 50 megapixel. Je krijgt ook een 8 megapixel ultra groothoek camera en een 2 megapixel macro camera.

Ook dit toestel draait op Android 12 met Realme UI 3.0. Ook krijg je Dolby Atmos speakers in dit toestel voor €379,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.