Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Samsung lanceert Galaxy Book2 Business en Pro laptops

Samsung heeft twee nieuwe Windows laptops gepresenteerd op het Mobile World Congress. Met de Galaxy Book 2 Business en de Galaxy Book 2 Pro ultrabooks levert het merk twee laptops met uiteenlopende specificaties.

Intel vPro

Op haar smartphones heeft Samsung het Knox platform van Blackberry om data van de gebruiker te beveiligen. Op PC’s maakt Samsung gebruik van Intel’s vPro. Wederom met als doel haar hardware ook interessant te maken voor zakelijk gebruik. De nieuwe laptops zijn met vPro verkrijgbaar in combinatie met Intel Core i5 en i7 processors. Zonder vPro zijn ze ook met i3 configuraties verkrijgbaar. Onderdeel van vPro is de Intel Hardware Shield Technology en een speciale processor die de integriteit van de bios in de gaten houdt alsmede een alarmeringssysteem dat reageert wanneer de veiligheid van de computer op het spel komt te staan.

Samsung Galaxy Book2 Business

De Samsung Galaxy Book2 Business weegt iets meer dan anderhalve kilo, afhankelijk van de uitvoering. De laptop beschikt over een 14 inch display met FullHD resolutie. Samsung gebruikt twaalfde generatie Intel chipsets en biedt qua GPU’s de keuze uit Intel UHD Graphics, Intel Iris Xe Graphics of de Nvidia GeForce MX570 A. Er is ondersteuning voor 4G en WiFi 6E. Er kan 8 tot 64GB RAM in en 256GB tot 1TB aan opslagruimte. De camera ondersteunt FullHD streaming met auto framing (cropt op de sensor). Er liggen Dolby Atmos stereo speakers in. De power knop bevat een vingerafdruksensor. Je krijgt 1 USB-C Thunderbolt 4 poort, twee USB-A poorten, HDMI 2.0, LAN, hoofdtelefoon en uSD aansluitingen. De goedkoopste uitvoering gaat €1,499 kosten en ligt in april in de winkel.

Samsung Galaxy Book2 Pro

Voor meer zakelijk gebruik, lanceert Samsung de Samsung Galaxy Book2 Pro series. Deze kun je met een 13,3” of 15,6” display kopen. In beide gevallen gaat het om een AMOLED display op FullHD resolutie. Ook hier weer twaalfde generatie Intel chipsets, maar alleen in i5 en i7 uitvoeringen met Intel EVO. Je kunt een Intel Iris Xe of Intel Arc GPU kiezen. Bluetooth 5.1 en WiFi 6E zijn beschikbaar. Je kunt 8GB tot 32GB aan RAM laten plaatsen en tot 1TB NVMe SSD opslag.  Ook hier weer Dolby Atmos speakers, maar tuned by AKG. De toetsenborden zijn verlicht. Ook deze machines liggen in april in de winkel en starten bij €1.449.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Samsung komt ook met een Samsung Galaxy Book2 Pro 360 uitvoering. Deze heeft een scharnier waarmee je het display helemaal om kunt klappen. Qua specs krijgt je hier dezelfde formaten AMOLED displays, maar met een piekhelderheid van 500 nits en 120% DCI-P3 kleurendekking met ondersteuning voor HDR. Ook kunnen deze displays overweg met de Samsung S-Pen. De Samsung Galaxy Book2 Pro 360 krijgt een vanafprijs van €1.549 mee.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.