MediaTek Pentonic 2000
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

MediaTek Dimensity 8100 chipset gelekt

MediaTek is met haar Dimensity chipsets onverwacht sterk uit de hoek gekomen dit jaar. De chipsets lijken nauwelijks onder te doen voor de Qualcomm Snapdragon series die al jaren marktleider in het segment van high-end smartphones is. Afgelopen week lekte de MediaTek Dimensity 8100.

Met de MediaTek Dimensity 8100 lijkt het bedrijf voor nets iets lagere specs te kiezen dan de Dimensity 9000 chipset. Logisch, want ook voor goedkopere smartphones wil je als chipsetbouwer een vlotte chipset met de laatste technologie in huis hebben.

De MediaTek Dimensity lijkt zich vooral te positioneren op het niveau van de Qualcomm Snapdragon 888. Dé vlaggenschip smartphone chipset van 2021 die we ook dit jaar nog in veel smartphones tegenkomen. Denk aan de donderdag gepresenteerde Oppo Find X5.

Zo zou de chipset vier ARM Cortex A78 processors op 2.85GHz bevatten en vier ARM Cortex A55 processors op 2.0GHz. De GPU zou de Mali G610 MC6 zijn of de G510 MC6. De chipset wordt gemaakt op TMC’s 5nm procedé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.