KPN
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Het einde van 3G is aanstaande bij KPN

Zit jij nog met jouw mobieltje, smartwatch of tablet 3G te gebruiken op het netwerk van KPN? Dan kun je die ooit zo hoge snelheid binnenkort vaarwelzeggen. De provider trekt eind maart de stekker uit haar 3G zendmasten.

Het uitzetten van 3G is voor KPN net zo belangrijk als het stopzetten van analoge TV zenders op de kabel voor Ziggo was. De oude technologie bezet veel bandbreedte die efficiënter ingezet kan worden op 4G en 5G. Oude apparaten die afhankelijk zijn van 3G kunnen tot 2025 gebruikmaken van het oudere 2G netwerk van KPN. KPN behoort tot een van de laatste providers die nog 3G levert in Nederland. In 2018 kondigde KPN al aan 3G uit te willen faseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.