Motorola Edge 30 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Motorola Edge 30 Pro

De Motorola Edge was de eerste Motorola met een gebogen display en daarmee de eerste gooi naar het hogere segment. Met de Motorola Edge 30 Pro lanceert het dochtermerk van Lenovo een waar vlaggenschip met een gematigd prijskaartje.

Voor €799 een smartphone in je zak steken met de nieuwste en snelste Qualcomm Snapdragon chipset. Het kan dus bij Lenovo’s Motorola. De Motorola. De Motorola Edge 30 komt namelijk met de Snapdragon 8 Gen 1 chipset. Met name voor gamers is dit fijn nieuws omdat je hiermee ook toegang krijgt tot de Elite Gaming functionaliteit van Qualcomm. Bovendien krijg je 12GB LPDDR5 werkgeheugen in het toestel.

Naast dat je het nieuwste 5G modem met de hoogste snelheden van het merk in het toestel hebt zitten, kan de Motorola Edge 30 ook overweg met WiFi 6E over 6GHz.

Qua display kiest Motorola voor een FullHD+ AMOLED display. Voor gamers wederom goed nieuws. Het display draait namelijk op 144Hz. De speakers van het toestel zijn Dolby Atmos gecertificeerd.

In het toestel zit een 4.800mAh batterij die je met 68 Watt kunt opladen. Daarnaast kun je het toestel ook draadloos opladen met 15 Watt.

Het camera-eiland is voor dit prijskaartje zeker interessant. Je krijgt achterop namelijk een 50 megapixel, optisch gestabiliseerde main camera en een 50 megapixel ultragroothoek. De derde camera is een 2 megapixel dieptecamera. Een 60 megapixel selfiecamera voorop maakt het af. Zowel voor als achter film je in 4K.

Met ReadyFor heeft Motorola het nog gemakkelijker gemaakt om te verbinden met andere apparaten. Jouw content naar de TV sturen moet nu gemakkelijker zijn net als de uitwisseling van data tussen jouw smartphone en computer. Bovendien is er een diepe integratie tussen Motorola’s op Android 12-gebaseerde UI en haar AR ThinkReality glasses.

Met het prijskaartje van €799 lijkt Motorola de aanval te openen op andere vlaggenschip smartphones met dezelfde chipset. Hoewel Motorola’s verhaal qua camera’s e.d. niet zo ver strekt, krijg je op papier wel erg veel performance voor je geld.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.