De Samsung Galaxy S22 Ultra vervangt de Galaxy Note series

Samsung Galaxy S22 Ultra kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

De Galaxy Note series stond sinds jaar en dag bekend als het nakomertje op dezelfde chipset als de S series, maar met pen en een soms echt wel betere camera. De Note21 series verscheen al niet meer op de markt.

Met de komst van de Samsung Galaxy S22 Ultra verwachten we de Note22 Series ook niet meer. Samsung meldt zelf al dat het met deze smartphone de Note- en S22 series heeft samengevoegd tot een creatieve alleskunner en de krachtigste smartphone uit de series. Net als bij de S22 series, krijgen we in dit toestel een nog onbekende 4nm chipset. Dit zal waarschijnlijk de Exynos zijn voor Europa en de Snapdragon voor de VS.

QHD+ gebogen AMOLED 2X Display

Alleen bij dit topmodel krijg je van Samsung een gebogen AMOLED 2X Display. Het is ook het enige toestel met een QHD+ resolutie zodat liefhebbers van mooie plaatjes, de fijnste details kunnen zien. Het toestel heeft een refreshrate van 1~120Hz en is daarmee op papier het zuinigste uit de series. De sampling rate ligt voor gamers weer op 240Hz. Het display kan 100% van het DCI-P3 kleurenspectrum laten zien en heeft een piekhelderheid van 1.750 nits. Het contrast ligt op 3,000,000:1. Onder het display ligt de vingerafdruksensor.

Nieuwe S Pen

De nieuwe S Pen, die uiteraard netjes in de body van de smartphone past, heeft 70% minder input lag en is daarmee de snelste tot nu toe.

Camera’s

De Ultra brengt ook het meest indrukwekkende camera-eiland van Samsung tot nu toe met zich mee. Zo krijgen we eindelijk weer een 108 megapixel camera (F1.8, FOV 85˚) in het toestel, zodat je foto’s op mega resolutie kunt vastleggen. Ook is de 100X Space Zoom terug, al geeft Samsung toe dat op maximale zoom het beeld niet heel tof meer is… De laatste keer wat wij een Space Zoom camera hebben getest, waren we in ieder geval al enorm onder de indruk van deze zoomtechnologie.

Genoeg over de main camera, want er zit nog veel meer in het camera-eiland. Zo krijg je een 12 megapixel Ultragroothoek camera (F2.2, FOV 120˚) en twee 10 megapixel telefoto camera’s (3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚ en 10x Optical Zoom, F4.9, FOV 11˚)

Voorop krijg je een 40 megapixel selfiecamera (F2.2, FOV 80˚) zodat je ook aan de voorkant met 4K kunt gaan streamen. Ook hier weer onderstreept het merk dat de Samsung Galaxy S22 Ultra echt een smartphone voor creatieven is.

In onze berichtgeving over de S22 en S22+ gingen we al dieper in op de nieuwe mogelijkheden van de camera app. Daarnaast liet Samsung zien hoe strak de workflow is als je foto’s en video’s in Adobe tools wilt bewerken.

Accu en koeling

De accu meet met 5.000mAh ook groter dan de andere modellen. Bovendien gebruikt Samsung een heel slim nieuw systeem waarbij de heatpipe keurig over de accu en PCB heen kan liggen voor optimale warmtespreiding. Overigens gebruikt Samsung daar ook een nieuwe koelpasta voor ontwikkeld alsmede andere nieuwe materialen die de warmte beter spreiden.

Wil je jouw toestel opladen, gaat dat met maximaal 45 watt bedraad of maximaal 15 watt draadloos. De lader moet je zelf kopen, het kabeltje zit al in de doos. Met Wireless PowerShare kan het toestel ook andere apparaten opladen.

Beschikbaarheid

Met een releasedate van 25 februari komt de Samsung Galaxy S22 Ultra veel eerder op de markt dan de twee goedkopere modellen uit de series. et toestel verschijnt in de kleuren Burgundy, Phantom Black, Phantom White en Green voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk € 1.249,- (128GB), € 1.349,- (256GB met 12GB RAM), € 1.449,- (512GB met 12GB RAM) en € 1649 (1TB met 12GB RAM). Dit laatste, absolute topmodel uit de serie kun je alleen bij Samsung zelf kopen.

Samsung Galaxy S22 Ultra kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

  1. Dank je voor de Samsung info nav de persco Arjen!

    Goed om te zien dat de Note eigenlijk gewoon van na veranderd is. Vraag me af waarom ze deze niet de Note willen noemen. Denken ze dat ze er meer gaan verkopen met deze naam? Daar lijkt het wel op, want de Note kon qua multimediatoepassingen niets minder dan de normale Galaxy.

    Of willen ze gewoon de Note niet meer vieren, maar wel de ontwikkelingen van de S-Pen blijven updaten omdat ze deze tech ergens willen kunnen blijven gebruiken, bijv in de creatieve industrie die nu bijna standaard naar Apple rent? Android wol de tablets ook weer serieus nemen immers…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder

Arjan Olsder