Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de Samsung Galaxy S22 en Galaxy S22+

Samsung presenteert vandaag de S22 series. Ja, de ultra mist hier nog in de titel. Daar komen we zo op terug. We gaan het eerst hebben over de S22 en de S22+ modellen uit de serie.

Eindelijk 4nm chipsets

Hoewel Samsung in haar persberichten nog even geen chipsetnamen noemt, komen de S22 series toestellen met een nieuwe 4nm chipset. We gaan er vanuit dat wij hier in Europa weer de Samsung Exynos chipset krijgen terwijl de rest van de wereld de Qualcomm Snapdragon krijgt. Tot nu toe is er onder fans van de series altijd wat rumoer omdat de Snapdragon’s traditioneel betere prestaties neerzetten dan Samsung’s eigen Exynos. Van de andere kant is het verschil doorgaans niet merkbaar voor de gewone gebruiker.

De toestellen komen in twee uitvoeringen qua geheugen en opslag. Beiden met 8GB werkgeheugen, maar er je kunt qua opslagruimte kiezen tussen 128GB en 256GB.

FullHD+ Dynamic AMOLED Displays

Samsung kiest opnieuw voor FullHD+ Dynamic AMOLED 2X displays met verversingsgraad die tussen de 10~120Hz ligt. Daarmee kan het display dus zeer zuinig worden ingezet. Voor gamers ligt de sampling rate op maximaal 240Hz. De S22 krijgt een 6,1 inch display en de S22+ een 6.6 inch. De vingerafdruksensor ligt weer onder het display.

Camera’s

Voor nachtopnamen is de beeldsensor in de Samsung Galaxy S22 series vergroot met 23%. Een grotere sensor staat gelijk aan een hogere lichtgevoeligheid en dus een beter plaatje.

Het camera-eiland van de S22 en S22+ bestaan uit een 50 megapixel main camera (Dual Pixel AF, OIS, F1.8, FOV 85˚), aangevuld met een 10 megapixel telelens (3x Optical Zoom, OIS, F2.4, FOV 36˚) en 12 megapixel ultragroothoekcamera (F2.2, FOV 120˚). De selfiecamera krijgt een beeldsensor van 10 megapixels mee (F2.2, FOV 80˚).

Naast verbeteringen in de hardware, laat Samsung vooral ook veel innovatie zien in de software. Zo werkt het met Snapchat samen om te zorgen dat camera en snapchat optimaal samenwerken. Bij vele Androids is het immers zo dat Snap niet het maximale uit de cameraprestaties weet te halen.

De eigen AI zorgt ervoor dat je tot 10 mensen op één foto kunt zetten. Met AI stereo depth maakt de software van Samsung minder snel fouten bij het toepassen van onscherpe achtergronden. Met behulp van het beeld van twee camera’s kan het toestel namelijk diepte meten en op basis daarvan meten wat wel en niet scherp moet zijn. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor het maken van foto’s van huisdieren.

Draadloos

Draadloos zijn er toch best verschillen tussen de twee apparaten. Beiden komen met 5G / LTE ondersteuning. Qua WiFi krijgt de S22 ondersteuning voor WiFi 6 terwijl de S22+ al met WiFi 6E overweg kan. Beiden gebruiken Bluetooth 5.2.

Accu’s

De S22 komt met een 3.590mAh accu. De S22+ met een 4.370mAh model. De S22 kan opladen op maximaal 25 Watt bedraad en 15 watt draadloos. De S22+ kan tot 45 watt bedraad laden en tot 15 Watt draadloos. Beiden hebben wireless PowerShare om andere draadloze apparaten op te kunnen laden. De laders zitten niet in de doos. Wil je de nieuwe snelheden ervaren, moet je die nog even los aanschaffen. Zo houdt Samsung het prijskaartje laag voor iedereen die al een snelle lader heeft. Bovendien scheelt het in de hoeveelheid laders die onnodig worden geproduceerd. De juiste USB-C kabels zitten wel in de doosjes.

Android 12 en One UI 4.1

Samsung laat ook nog even haar nieuwe One UI 4.1 op basis van Android 12 zien. Daarbij ligt als nooit tevoren de focus op samenwerking tussen jouw smartphone en andere Samsung smart apparaten. Net als Apple, is levert Samsung veel meerwaarde in haar ervaring wanneer je meerdere Samsung devices in huis hebt gehaald.

Beschikbaarheid

De twee toestellen liggen 11 maart in de winkel. Je kunt kiezen uit de Galaxy S22: Phantom Black, Phantom White, Green en Pink Gold voor verkoopadviesprijzen van € 849,- (128GB) en € 899,- (256GB) – beide modellen met 8GB RAM/ De Samsung Galaxy S22+: Phantom Black, Phantom White, Green en Pink Gold voor verkoopadviesprijzen van € 1049,- (128GB) en € 1.099,- (256GB) – beide modellen met 8GB RAM.

Samsung Galaxy S22 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.