Logo GadgetGear.nl
Sonos Move Wit en Zwart
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos vs. Google 1-0 in de VS

Enige tijd geleden (2020) heeft Sonos het grote Google aangeklaagd. Google zou meerdere patenten van Sonos schenden met haar Google Home speakers. Donderdag kreeg Sonos gelijk van de rechtbank in de VS.

Sonos werd door de US International Trade Commission (ITC) in het gelijkgesteld in de claim dat Google vijf patenten van Sonos heeft geschonden. Daarmee heeft Google per direct een verbod gekregen op de import en de verkoop van producten die deze patenten schenden. Er lijkt niet direct een boete te zijn uitgegeven, maar Google moet de handel dus wel per direct stopzetten.

Zoals het hoort in de VS is de uitspraak doorgestuurd naar het kantoor van de president. Alleen Joe Biden kan de uitspraak tegen Google nog ongedaan maken.

Richting de New York Times verklaarde een Google vertegenwoordiger dat Google er alles aan doet om toch door te kunnen gaan met het verkopen van de producten die nu verboden zouden zijn. Hoe Google dat gaat aanpakken is nog onduidelijk. Het zou maar zo kunnen dat Google er voor kiest om een betalingsregeling met Sonos af te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.