Logo GadgetGear.nl
Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Huawei brengt de P50 Pro en P50 Pocket naar Nederland

Huawei kondigt voor Nederland twee vlaggenschepen aan; de P50 Pro en de vouwbare P50 Pocket. De P50 Pro kwam afgelopen juli al uit in thuisland China, maar wordt dus alsnog hier uitgebracht. Het vouwbare equivalent (hoewel er verschillen zijn in specs), de P50 Pocket, kwam afgelopen maand pas in China uit en wordt dus ook naar de internationale markt gebracht.

P50 Pro

De P50 Pro beschikt over een Snapdragon 888, 8GB RAM, 256 GB opslag, een 6,6″ 120 Hz OLED-paneel met een resolutie van 1228 x 2700 en een punchhole voor de frontcamera. Voor de batterij is gekozen voor een 4360 mAh-exemplaar waarmee tot 66W snelladen ondersteund wordt.

Aan de achterzijde vinden we 4 camera’s op een camera-eiland. Naast de standaard 50 MP (f/1.8, 23mm) camera, vinden we een zwart/wit sensor (40 MP, f/1.6, 23 mm), 64 MP telefoto camera ( f/3.5, 90 mm, 3,5x optische zoom)) en een 13 MP groothoekcamera (f/2.2, 13mm). De frontfacing camera is een 13 MP-exemplaar (f/2.4).

Voorlopig heeft Huawei de P50 Pro alleen beschikbaar in één kleur; ‘Golden Black’.

P50 Pocket

De P50 Pocket beschikt eveneens over een Snapdragon 888, 8 GB RAM, 256 GM opslag of 12 GB RAM en 512 GB opslag, een 6,9″ vouwbaar OLED-scherm met een resolutie van 1188 x 2790 en eveneens een punchhole voor de frontcamera. Aan de buitenzijde zien we verder een rond scherm met een diameter van 1,04″. Deze heeft een resolutie van 340 x 340. De functie van dit scherm zou je kunnen vergelijken met dat van een smartwatch. Denk aan navigatie-instructies, muziekcontrols en notificaties.

De batterijcapaciteit is  4000 mAh en snelladen wordt tot 40 W ondersteund. Bovendien kun je met de P50 Pocket met een snelheid van 5W terugladen.

De P50 Pocket is uitgerust met een 40 MP hoofdcamera, 13 MP ultragroothoek-camera en een 32 MP ultraspectrumcamera waarmee UV-licht waargenomen kan worden en daarmee info om cameraresultaten te verbeteren.

De vingerafdrukscanner van de P50 Pocket zit in tegenstelling tot de P50 Pro, aan de zijkant van het scherm. Logisch, aangezien het toestel niet altijd opengeklapt is.

Ook de P50 Pocket komt vooralsnog beschikbaar in één kleur, ‘Premium Gold’ met een interessant grafisch design erin verwerkt, waar een flinke Nederlandse tint aan zit, waarover je hier meer kan lezen.

Geen Google Services of 5G

Als gevolg van het aangehouden handelsverbod met de V.S. ontbreekt de ondersteuning voor Google-services nog altijd op Huawei-toestellen. Verschillende beschikbare workarounds zijn voor sommigen een oplossing. Bovendien heeft Huawei haar eigen AppGallery. Echter, voor de meesten die afhankelijk zijn van Googlediensten vorm het gebrek aan ondersteuning hiervoor een probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.