CES: Vietnamees automerk Vinfast gaat produceren in Europa, verkopen in Nederland

Vinfast

Terwijl de Nedcarfabrieken in Born nog hard op zoek zijn naar een nieuw automerk om voor te fabriceren, komt opnieuw een Aziatisch automerk naar Europa. Ditmaal is het Vinfast, wat gaat produceren in Duitsland.

Het Vietnamese automerk heeft hiervoor een deal beklonken met Germany Trade and Invest (GTAI). Een Duits handelsbureau dat het automerk nu helpt een plek te zoeken om haar fabriek te bouwen. Met de fabriek in Duitsland lijkt het automerk ook echt haar peilen op de Europese markt te hebben gericht.

Vinfast

“Het tijdperk van auto’s verschepen over de hele wereld is voorbij, helemaal sinds COVID-19. Om klanten te winnen moet je als automerk zorgen voor een fabriek dichtbij de betreffende markt. VinFast gaat elektrische voertuigen aanbieden van topklasse en biedt een unieke klantbeleving voor een schappelijke prijs. We vertrouwen erop dat we een plek op de Europese markt zullen veroveren, want dat de transitie naar elektrisch aangedreven auto’s in Europa in volle gang is, staat als een paal boven water,” zegt mevrouw Le Thi Thu Thuy.

Volgend jaar zal Vinfast ook een fabriek in de VS openen. Tijdens de CES liet het merk al de VF 5, VF 6, VF 7, VF 8 en VF 9 zien. Al deze modellen zijn elektrische auto’s en zullen op korte termijn ook in Nederland te koop zijn.

n Nederland beginnen de prijzen bij € 44.650,- voor de VF 8 en € 59.650,- voor de VF 9. De prijzen zijn inclusief btw en een innovatief batterijverhuurprogramma dat klanten twee abonnementen biedt: “Flexibel” (een minimum abonnementsbedrag 500 km per maand, met extra kosten voor meegereden kilometer) en “Fixed” (onbeperkte actieradius). Wanneer de batterij-effectiviteit onder de 70% komt, worden deze vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.