Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Netatmo presenteert slimme deursensor voor Matter

Tijdens de CES werd duidelijk dat vrijwel alle grote merken zich scharen achter de nieuwe smart home standaard Matter. Zo ook Netatmo die haar eerste slimme beveiligingssensor presenteerde met Matter ondersteuning.

Netatmo slimme deursensor

Wat Netatmo presenteerde was een magnetische deursensor. Deze detecteert of ramen en deuren wel of niet gesloten zijn. Die kun je niet alleen inzetten om inbraak te detecteren, maar ook om op afstand te kunnen zien of je nog een raam of deur open hebt staan.

Onder Matter zijn er een aantal verbindingstechnologieën die fabrikanten kunnen kiezen. Netatmo koos ervoor deze sensor te laten communiceren over de Thread standaard. Die werd ooit ontwikkeld door Google en wordt ook gebruikt door Apple.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.