Liliforlife lamp
Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Lili Lamp laat mensen met dyslexie beter lezen

Een Frans bedrijf heeft een bureaulamp ontwikkeld die het leven van mensen met dyslexie moet vergemakkelijken. Door een speciale techniek wordt het lezen van gewone boeken weer mogelijk.

Mensen met Dyslexie hebben last van een spiegeleffect. Een b en een q lijken voor hen bijvoorbeeld enorm op elkaar, waardoor ze niet goed te onderscheiden zijn. Het Nederlandse dyslexie lettertype loste dit jaren geleden al deels op. Met deze lamp zou het echter niet langer noodzakelijk zijn om voor een specifiek lettertype te kiezen.

Liliforlife lamp

Het geheim zit hem in lichtflitsjes die de lamp genereert tijdens het belichten van teksten. Deze flitsen gaan in het brein het spiegeleffect tegen. Nu is het wel zo dat het niet bij iedereen werkt. In een testgroep van 30 dyslectici was de lamp bij 80% van de deelnemers effectief. De vraag op de redactie is nu of dit ook bij monitoren zou kunnen werken…

De Lili gaat €349 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.