Logo GadgetGear.nl
Oledcomm LiFiMAX Tab
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Eerste tablet met LiFi internet is een feit

Oledcomm is de bedenker van LiFi. Internet niet via radiofrequenties zoals WiFi, maar via lichtfrequenties. Hierdoor is het internetsignaal te beperken met muren en ramen, wat in potentie erg veilig is. Om te laten zien dat het ook in het ‘echie’ kan werken, lanceerde Oledcomm haar eerste LiFi tablet.

Oledcomm LiFiMAX Tab

Deze nieuwe tablet krijgt de naam LiFiMAX Tab mee. Dit in navolging van vele andere LiFi zenders die Oledcomm de afgelopen jaren presenteerde. Hoewel LiFi niet klinkt als een technologie om stiekem onder de lakentjes te gebruiken, is het gebruik in kantoren erg interessant. De bandbreedte over een LiFi netwerk kan namelijk oplopen naar 3Gb per seconde. Tenminste, dat is het record dat Oledcomm tot nu toe heeft weten te vestigen. Deze tablet komt echter niet verder dan 150Mb per seconde.

De Android tablet draait op een MediaTek MTK6762 octacore chipset met een pieksnelheid van 2GHz. Hoewel LiFi lekker vooruitloopt op de markt, moet je het als tablet gebruiker nog wel met Android 10.0 doen. Informatie over updates is nog niet gegeven. Het display meet 10inch met een FullHD resolutie. Er liggen twee 1 Watt speakers in en de accu meet 8.000mAh.

De Oledcomm LiFiMAX Tab gaat €400 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.