Logo GadgetGear.nl
The Suicide Squad
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: The Suicide Squad op 4K Blu-Ray

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel humor
  • Vlotte film
  • Rare karakters

THE BAD

Hoewel de eerste Suicide Squad in absolute cijfers geen kassucces was, was de film sterk genoeg om Margot Robbie haar eigen film te geven als Harley Quinn. Nu de film een reboot krijgt, is het enige dat Warner Bros heeft gehouden… diezelfde Harley Quinn en een handje vol andere acteurs met een veel minder belangrijke rol.

Het lidwoord

Warnder Bros. heeft de titel dan ook niet helemaal gerecycled om fans van de eerste film een kans te geven om deze reboot gewoon als vervolg te ervaren. Ze hebben er slechts een lidwoord voor gezet om onderscheid te maken met de eerste release. Okay, ook de artwork rondom de promotie van de film is veel minder extreem als bij de eerste release. Daarnaast is ook het verhaal stevig onder handen genomen. Waar het vorige verhaal van episch formaat op Gothamistische schaal was, zien we nu een iets normalere misse waar de schurken hun best op moeten doen.

Het verhaal herhaald, maar beter

Want dat is uiteraard weer de kern van het verhaal van The Suicide Squad. Opnieuw zien we een team superschurken die op een vliegtuig worden geladen om voor de overheid een missie uit te voeren. Ze hebben één garantie. Lopen ze weg, worden ze op afstand opgeblazen. Lukt het de missie te volbrengen, krijgen ze korting op hun straf.

In een bijna cartooneske eerste strijd zien we dan ook hoe het team van weirdo’s in no-time wordt afgeslacht. Tenminste… nouja, laat ik geen spoilers meegeven in deze review. Hoe dan ook, er blijkt al snel meer dan één team op weg naar een eiland waarvan de VS ruzie heeft gekregen met het heersende regime. En wat start als een kleinschalige sabotage, resulteert al snel in een epische strijd waarbij het team ook met haar eigen waarden en normen overhoop komt te liggen.

Doordat de missie wat gemakkelijker lijkt af te trappen, heb je al snel het gevoel naar een Rambo film te kijken in plaats van een echte boombastische DC Comics film. En stiekem is dat wel te waarderen omdat dit nieuwe verhaal heel veel ruimte geeft voor de nodige humor. Iets waarbij niet alleen de rol van Harley voor het nodige vermaakt zorgt. Zo liggen ook Peacemaker en Colonel Rick Flag non-stop met elkaar overhoop.

Bonus

Warner Bros. levert The Suicide Squad in 4K met ook nog een standaard Blu-Ray. De 4K disc is hier ook van bonusmateriaal voorzien waarin het team ons meeneemt in de waanzinnige choreografie die achter misschien wel de meest opvallende vechtscene van Margot Robbie tot nu toe zit. Overigens dikke complimenten voor de afwerking. Wij keken de film op de Philips OLED 806 en dat was werkelijk fantastisch qua HDR ondersteuning.

Conclusie The Suicide Squad

The Suicide Squad is de reboot die ook weer niet echt een reboot is. De film zet Harley in een heel ander licht dan eerdere films doen en dat is echt even wennen. Neemt niet weg dat The Suicide Squad een werkelijk bloedmooie en supergrappige film is geworden.

The Suicide Squad kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.