Skil SD1E2710AA
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil 2710 AA 4V accuschroefmachine

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Krachtig genoeg voor kleine klussen
  • Verlichting op de voorkant
  • Draaibare handgreep

THE BAD

  • Overstap naar USB-C is wenselijk

Grote accuschroefmachines zijn niet altijd de handigste tools voor het lichtere werk. Denk aan het open schroeven van een PC kast, het in elkaar zetten van Zweeds meubilair of het afstellen van een deurtje. De Skil 2710 AA 4V accuschroefmachine blijkt voor dat soort klussen een ideaal klusmaatje.

Unboxing

In de verpakking van de Skil 2710 AA 4V accuschroefmachine vinden we een strip met verschillende bitjes en een magnetische bithouder alsmede een micro-USB lader. De handleiding maakt het compleet. Voor de liefhebbers is er ook de SKIL 2710 GA Accu-schroefmachine. Dezelfde machine, maar dan in een luxe koffer met veel meer bits en zelfs hex boortjes voor het lichte boorwerk.

Ontwerp

De Skil 2710 AA 4V accuschroefmachine heeft een zogenaamd pistoolontwerp. Dit ontwerp is relatief standaard voor dit soort kleine schroefmachines en zien we bij vrijwel iedere fabrikant terug. De machine weegt 400 gram was aardig gemiddeld is.

Skil SD1E2710AA

Toch kun je deze machine ook anders hanteren. Wanneer er geen ruimte is voor de L-vorm, kun je er ook voor kiezen om het handvat over een as van 45-graden te roteren. Zo komt het handvat in het verlengde van de voorkant van de machine te liggen. Een handige optie om veel meer bewegingsvrijheid te krijgen.

Skil SD1E2710AA

Aan de voorkant van de machine vinden we ook nog twee magnetische bithouders. Zo kun je jouw favoriete bits altijd bij de hand houden.

Om het gebruikscomfort te vergroten is de machine aan de buitenkant voorzien van softgrip delen. Dit zijn de zwarte delen van de machine. Deze brengen ook de trillingen van de machine omlaag. Hoewel dit op een 7Nm machine al geen drama is, ligt de machine gewoon heel lekker in de hand.

Bediening

De trekker van deze accuschroefmachine heeft twee standen die je kunt voelen. Wanneer je hem een klein stukje indrukt, zal de witte LED voorop de tool gaan schijnen. Handig, want dan zie je nog beter waar je aan het werken bent. Druk je verder door, dan zal de tool gaan draaien.

Skil SD1E2710AA

De draairichting bepaal je op de achterkant. Als je de machine op een natuurlijke manier vasthoudt, is dat waar jouw duim zit. Daar zit een driestanden schakelaar. In de middelste stand is de machine vergrendeld. Alleen de LED gaat dan aan. Handig wanneer je de machine opbergt op een plekje waar je wilt voorkomen dat hij onverwacht begint te roteren. Denk aan een reiskoffer, gereedschapstas etc. Wanneer je de schakelaar naar links zet, draai je een schroef in het materiaal. Naar rechts draai je deze weer los. Met pijltjes wordt dit ook op de schakelaar weergegeven. Doordat de schakelaar vrij diep ligt, is het niet altijd even gemakkelijk om te zien.

Skil SD1E2710AA

Prestaties

De Skil 2710 AA 4V accuschroefmachine is ontwikkeld voor maximaal 220 RPM. Dat is een redelijke draaisnelheid voor kleine klussen. Met een koppel van 7Nm is hij krachtig genoeg ook voor schroeven die wat meer ‘vast’ zitten in het object. Voor het maximale koppel kan de machine maximaal 4 Volt vragen van de accu. Gemiddeld ligt het gebruik op 3.6 Volt.

Beveiliging

Hoewel deze machine niet bijster hard zal draaien, is er vanuit Skil wel degelijk goed nagedacht over de beveiliging van de elektronica in de machine. Zo is er een beveiliging voor overbelasting, oververhitting en tegen diepontlading.

Die diepontlading is interessant. In menig huishouding is dit een tool die in het keukenlaadje terechtkomt en niet bijster vaak wordt gebruikt. Bij een te diepe ontlading loop je het risico dat de accu zo leeg is, dat deze beschadigd raakt. Belangrijk dus.

Accuduur

De accu wordt in 3 uur opgeladen met de meegeleverde lader. Skil heeft netjes voor een lithium-ion accu gekozen. Je kunt op vrijwel iedere USB lader opladen, want de machine stelt niet heel veel eisen. De micro-USB kabel is uiteraard compleet universeel. We hebben wel de wens dat Skil overgaat op USB-C daar dat de standaard voor de toekomst is. Niet noodzakelijk, wel wenselijk.

Conclusie Skil 2710 AA

De Skil SD1E2710AA is een prima accuschroefmachine voor alledaagse klusjes. Compact, wendbaar en afdoende torsie. Hij is gemakkelijk te bedienen en wordt mooi compleet geleverd. Eigenlijk hebben we niets te klagen aangaande de productkwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.