Oppo gaat voor de wow-factor met de Find N

Oppo Find N

Oppo heeft vandaag de Oppo Find N gepresenteerd in China. Het is de eerste opvouwbare smartphone van het merk, waarmee het in eigen land de pijlen richt op de Huawei Mate X Series en in Europa en Amerika op de Samsung Galaxy Z Fold Series.

Oppo heeft haar tijd genomen om tot de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone voor massaproductie te komen. In totaal heeft het bedrijf vier jaar gewerkt aan deze eerste opvouwbare smartphone. Er zijn in totaal zes generaties aan prototypes ontwikkeld voordat dit model gereed was.

Wat meteen opvalt, is het formaat. De Oppo Find N oogt een stuk kleiner dan de concurrentie en dat zou weleens een veel hoger gebruikscomfort kunnen opleveren. Zo meet het binnendisplay wel 7,1 inch in doorsnede, maar het frontdisplay 5,49 inch. Het binnendisplay heeft een beeldverhouding van 8.4:9 terwijl het front display een 18:9 beeldverhouding heeft.

Het display bestaat uit 12 lagen. Waaronder een laag Flexion UTG glas van 0,3mm. Tussen de lagen zit een LTPO display met een maximale snelheid van 120Hz en een 1.000Hz sampling rate. Dit nieuwe display noemt Oppo het Serene display. Beide displays kunnen een piekhelderheid van 1.000 nits leveren. Het beeldscherm aan de buitenkant is beschermd met Gorilla Glass Victus.

Het scharnier van Oppo bestaat in totaal uit 136 onderdelen die samenwerken met een precisie van 0,01mm. Daarbij heeft Oppo een druppelvorm aan de binnenkant weten te creëren, waardoor het scherm veel oppervlakkiger buigt dan hij andere merken. Dit zou een minder opvallende vouwlijn moeten opleveren wanneer je het toestel uitvouwt. Daarnaast hoef je het toestel niet helemaal uit te vouwen om functioneel gebruik te maken van het display. Net als bij andere merken het geval is, kun je op deze manier handiger multitasken. Bovendien kun je het apparaat zo als haar eigen statief inzetten.

Oppo Find N Scharnier

Oppo zet in op een erg interessant camera-eiland. De ster vormt de 50 megapixel SONY IMX 766 main camera. Daarnaast krijg je een 16 megapixel ultragroothoeklens en een 13 megapixel telelens. Aan de kant van het flexibele display zit ook nog een selfiecamera.

Onder de motorkap ligt de Qualcomm Snapdragon 888 chipset met 12GB werkgeheugen en 512GB UFS 3.1 opslagruimte op basis van LPDDR5 werkgeheugen. Er ligt een 4.500mAh accu in die met 30 minuten voor 55% is op te laden via SuperVOOC Flash Charge. Draadloos laden gaat met maximaal 15 Watt via AirVOOC. De speakers bieden Dolby Atmos ondersteuning.

Beschikbaarheid

Voorlopig komt de Oppo Find N alleen in China uit. Het toestel gaat in de 8GB+256GB uitvoering €1.073 kosten. In de luxere 12GB+512GB uitvoering leg je €1.255 neer. Deze bedragen zijn omgerekend op basis van de Yen prijzen die Oppo heeft gecommuniceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.