Logo GadgetGear.nl
Nvidia RTX 3080 Ti
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Amerikaanse toezichthouder tegen overname ARM door Nvidia

Het lijkt zo langzamerhand dé soap van de chipsector te worden. Nvidia is sinds vorig jaar bezig om het Britse ARM over te nemen. Net als Intel en AMD ontwikkelt ARM processors. Met haar ontwerpen is het wereldwijd dominant.

Wanneer ARM in handen van Nvidia zou vallen, zou Nvidia dezelfde slagkracht krijgen die AMD kreeg toen het ATI (Radeon) overnam. De combinatie CPU en GPU kan dan optimaal op elkaar worden afgestemd om op die manier, snel een groot marktaandeel te verwerven.

Europese toezichthouders waren al niet blij met de geplande overname. Ze zijn bang dat Nvidia prijsverhogingen zal doorvoeren, waardoor de technologie van ARM niet langer breed toegankelijk zal zijn. Dit zou de innovatie en marktwerking tegengaan.

Hoewel ARM een Britse onderneming is, is de eigenaar van het bedrijf Japans. Het betreft investeerder SoftBank. Nvidia is bereid 33,8 miljard voor het bedrijf neer te leggen. ARM chipontwerpen worden gebruikt door bedrijven als Qualcomm en MediaTEK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.