Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei komt volgende week met de P50 Pocket opvouwbare smartphone

Na Oppo komt ook Huawei deze maand met een opvouwbare smartphone. Het zal de Huawei P50 Pocket worden. Net als de Samsung Galaxy Z Flip, gaat het om een Android met een ‘gewoon’ formaat display dat dubbelvouwt.

Opvallend is het gouden ontwerp van de smartphone. We mogen haar gerust ‘bold’ noemen met het nerfpatroon op haar body. Opvallend in het ontwerp is het preview scherm. Dat is bij deze foldable namelijk een rond display geworden. Een slimme manier van Huawei om het ontwerp onderscheidend te maken tegenover Samsung.

Ook Huawei heeft veel tijd en aandacht gestoken in het ontwerp van het scharnier. Zo zou het scharnier zijn voorzien van een heatpipe om het toestel te koelen. Onder de motorkap komt namelijk weer een flinke chipset te liggen. Dit zou de HiSilicon Kirin 9000 kunnen worden. Toch gaan er ook geruchten dat Huawei toegang heeft gekregen tot de Qualcomm Snapdragon 888 chipset.

Nog altijd heeft Huawei geen toegang tot de apps van Google voor haar toestellen. Het is dus even de vraag of we deze Android in Nederland zullen aantreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.