Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Oppo AR bril Air Glass doet het anders

We hebben al heel wat fabrikanten met AR brillen bezig gezien. Toch is de Oppo Air Glass een heel ander product dan we gewend zijn. Hoewel deze bril ook met een montuur komt, lijkt de opzet veel meer modulair te zijn dan de brillen van andere merken.

De Oppo Air Glass is een AR bril die eigenlijk bestaat uit één poot en een soort oculair dat tussen jouw rechter oog en de werkelijkheid valt. In het oculair zit wat Oppo haar Spark Micro Projector noemt. Een kleine projector op basis van MicroLED technologie. Die projector is optisch afgewerkt met vijf lenzen van echt glas. De maximale helderheid van de projector zou op een waanzinnige 3 miljoen nits uit moeten komen om zo altijd een plaatje over de werkgelijkheid te kunnen projecteren.

In de poot zit ook alle elektronica weggewerkt. De Oppo Air Glass gaat gebruik maken van de Qualcomm Wear 4100 chipset die we ook van menig WearOS smartwatch kennen.

Interactie met de Oppo Air Glass kan op vier manieren. Je kunt hem bedienen via touch bediening, maar ook via stemcommando’s, Hoofdbewegingen en handgebaren.

Met haar modulaire aanpak zou het in theorie mogelijk kunnen zijn dat er verschillende monturen komen waar je de Oppo Air Glass op kunt plaatsen. Bovendien kun je hem in de openbare ruimte van de bril halen zodat omstanders zich niet in hun privacy geschonden hoeven voelen.

Oppo gaat de Air Glass in het eerste kwartaal van 2022 uitbrengen in China. Over andere markten wordt nog niet gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.