Logo GadgetGear.nl
LG 28MQ780
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: LG brengt de bijzondere 28MQ780 16:18 monitor uit

Werk je met twee schermen onder elkaar? Dan kan het maar zo zijn dat de LG DualUp Monitor een interessante optie voor je gaat worden. Deze bijzondere monitor heeft namelijk een beeldverhouding van 16:18 ofwel twee keer 16:9 op elkaar gestapeld.

LG 28MQ780

De nieuwe monitor komt dan ook met een resolutie van twee 1440p monitoren op elkaar ofwel 1.560×2.880 pixels op 27,6 inch. De 28MQ780 is daarmee net niet vierkant. Tot nu toe is er maar één fabrikant die dat doet en dat is EIZO.

De monitor beschikt over twee HDMI poorten en een DisplayPort. Er zit ook een USB-C poort op die tot 96 Watt kan leveren voor een aangesloten laptop.

LG 28MQ780

De monitor leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld videobewerking, waarbij je veel ruimte hebt voor het previewen van de content die je bewerkt. Het display is bovendien in staat om 98% van het DCI-P3 kleurenspectrum weer te geven met een helderheid van 300cd/m2. Het contrast ligt op 1.000:1. Iets dat voor veel videobewerkers prima specs zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.