Big Brain Academy: Brain vs. Brain (Switch)

Big Brain Academy

Na de terugkeer van Dr. Kawashima’s Brian Training, brengt Nintendo opnieuw een brain trainer naar de Switch. De afgelopen anderhalve week stelde Brain Academy: Brain vs. Brain mij op de proef.

Dr. Kawashima en Big Brain Academy volgden ‘vroegâh’ al een andere route toen de games op de Nintendo DS uitkwamen. Waar Dr. Kawashima zich echt richt op één persoon die z’n hersens gaat trainen, was Big Brain Academy al meteen veel meer een partygame zoals we die graag zien bij Nintendo. Net even wat vrolijker en afwisselender… en gemaakt om door meerdere spelers gespeeld te worden.

Brain Academy: Brain vs. Brain lijkt heel wat meer spelletjes te bevatten die jou moeten uitdagen. De game deelt de minigames op in de onderwerpen identificeren, onthouden, analyseren, berekenen en visualiseren. Binnen iedere categorie biedt het spel vier verschillende minigames. Dus dat zijn 20 minigames in totaal en dat is… anno 2021 misschien een beetje magertjes.

Zoals bij de DS titels, ogen de spelletjes allemaal heel eenvoudig. Het is echter de tijddruk die ze al snel heel wat lastiger maakt. Het gaat er dus echt om dat je in no-time ziet wat je moet doen en wat de oplossing is. Nu is wat je moet doen al snel automatisme door de beperkte hoeveelheid minigames. Okay, misschien zijn we wel wat verwend door Wario Ware.

Heb je geen vrienden, dan kun je Brain Academy: Brain vs. Brain prima alleen spelen. Maar met een groepje is de game al snel een stuk leuker. Even lekker elkaar de maat meten qua intelligentie. Altijd goed voor een gezellige avond. Speel je alleen, dan probeert het spel je verslaafd te houden met medailles. Die probeer je natuurlijk te verzamelen en je probeert overal goud te behalen. Dat is echt wel pittig, dus daar ben je wel even mee bezig… of misschien ligt het gewoon aan mij 😉

Heb je overal goud, dan unlock je Super Practice. Van daaruit werk je weer door naar de ultieme test. Genoeg te doen dus.

Ga je met vrienden spelen, dan zal de Switch het scherm verdelen over de spelers. Iedereen speelt hetzelfde spel. De persoon die het vlotst naar de oplossing komt, krijgt de meeste punten van het spel en is daarmee in potentie het slimst van de groep. Of de rest van de groep is zo lui om de antwoorden bij je af te kijken. Dat kan namelijk ook.

Het spel stopt wanneer de eerste speler de 100 punten passeert. Welke spelletjes de groep speelt, kan de groep zelf beslissen. Het is ook mogelijk om een rad van fortuin de keuze te laten maken. Als die keuze niet bevalt, kun je het rad meteen opnieuw laten kiezen.

Wil je een multiplayer ervaring, maar mogen jouw vrienden niet op bezoek komen, of hebben ze een ander excuus gevonden? Dan is er de ghost modus. De game creëert dan een AI op basis van jouw vrienden om tegen te spelen.

Bediening

Als het gaat om de bediening, dan wordt het wel wat uitdagender om vrienden aangehaakt te houden. Het gros van de spelletjes speelt het lekkerste met het touch screen van de Nintendo Switch. Alles is ook met de knoppen te spelen, maar dat leidt nogal eens tot een onverwachte actie.

Conclusie Brain Academy: Brain vs. Brain op de Nintendo Switch

Brain Academy: Brain vs. Brain is een title waar ik echt naar uitkeek. Ik heb het origineel op de DS heel veel gespeeld. Waar ik op hoopte was een veel uitgebreider ervaring. Nintendo was de verwachtingen al aan het temperen door de vraagprijs van de game niet al te hoog te leggen. Dit maakt dat we het spel een hoop vergeven, maar toch niet helemaal overtuigd zijn. Met niet al teveel extra moeite, had deze game al heel wat meer kunnen bieden.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Speelser je hersenen trainen
  • Gericht op meerdere spelers

THE BAD

  • Meeste spellen zijn gemakkelijker op het touchscreen
  • Weinig minigames

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl