Samsung gaat chipfabriek bouwen in de VS

Nu de chipproductie in Azië onder vuur ligt door tekorten, is voor overheden duidelijk dat er een te grote afhankelijkheid is richting het oosten. De wapenwedloop tussen de VS en Europa lijkt te zijn begonnen waarbij de VS met Samsung een belangrijke chipproducent haar markt binnenhaalt.

Samsung heeft namelijk laten weten dat het een chipfabriek in het Amerikaanse Texas gaat bouwen. Hiervoor legt de Koreaan $17 miljard op tafel. In de fabriek zal Samsung onder anderen 5G en AI chipsets gaan produceren.

Hoewel de deal getekend is, zal het nog even duren voor er Amerikaanse siliconen uit de fabriek rollen. De 5 miljoen vierkante meter tellende fabriek is naar verwachting pas in 2024 klaar om in gebruik te nemen. Er zullen 2.000 werknemers voor worden gezocht en de verwachting is dat de toelevering nog eens duizenden banen zal creëren. In de VS heeft Samsung al 20.000 mensen op de loonlijst.

Samsung heeft voor Texas gekozen omdat het steun vanuit de lokale overheid krijgt en omdat het niet al te ver van een andere Samsung fabriek zal liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram