Logo GadgetGear.nl
Space Jam – A New Legacy
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Space Jam – A New Legacy op 4K Blu-Ray

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • De toons zijn echt heel grappig
  • Vermakelijk verhaal
  • Prachtige graphics
  • Enorm veel WB helden

THE BAD

  • Verhaal sluit niet aan op de eerste
  • Erg slecht acteerwerk bij de echte mensen

Onlangs bracht Warner Bros. De film Space Jam met basketbal legende Michael Jordan opnieuw uit. Niet geheel toevallig omdat Space Jam – A New Legacy in de bioscoop draaide. Ditmaal met de wereldwijd veel minder bekende basketballer LeBron James, maar dat maakt zeker niet uit.

De originele Space Jam werd in 1996 in de bioscoop gelanceerd. Na Who Framed Roger Rabbit was dit opnieuw een poging van Warner Bros om een lange film te maken rondom haar cartoon helden. Dit omdat concurrent Disney in die tijd al succes na succes wist te scoren. De film moest toen gedragen worden door basketbal legende Michael Jordan die net met Nike een grote deal had voor een eigen schoenenlijn.

Dat LeBron James nog niet de wereldberoemdheid is die Michael Jordan was, is niet heel vervelend voor het script dat Space Jam – A New Legacy neerzet. Net als bij de vorige Space Jam gaat het er namelijk om dat de Looney Tunes een basketbalwedstrijd moeten voeren met een team dwaze pestkoppen, onder leiding van een kwaad genie. Anno 2021 geen raar ruimtewezen, maar een AI genaamd AL G.

Om het gemis aan faam te compenseren, trekt Warner Bros. letterlijk haar complete universum open. Zo worden de Looney Tunes voor een deel uit de werelden van andere bekende WB producties gehaald. Zo zien we hoe Wiley Coyote en Roadrunner helemaal opgaan in de wereld van Mad Max. Halen ze een deel van de helden uit de werelden van Harry Potter, DC Comics, Game of Thrones en The Matrix. Voor kijkers uit de 90’s natuurlijk heel herkenbaar en voor de scenarioschrijvers veel ruimte om te experimenteren. Voor de opa’s en oma’s zit er zelfs een scene uit Casablanca in. Keurig in zwart-wit.

Wanneer de grote wedstrijd daar is, trekt Warner Bros. al haar karakters uit de kast. Van het leger van White Walkers tot aan Pennywise uit IT en van The Flintstones tot A Clockwork Orange. Iedereen staat langs de lijn te juichen.

Hoewel WB best wat menselijke karakters de filmwereld van Space Jam binnentrok, zijn de Looney Tunes toch de echte helden van de show. LeBron James en vele andere menselijke karakters zitten gewoon niet heel lekker in hun rol terwijl de karakters van de cartoons wel echt goed zijn uitgewerkt.

Met name Bugs Bunny wil in deze film nog weleens verwijzen naar de originele Space Jam, maar daar blijft het eigenlijk ook bij. Al staan de Monstars van toen wel langs de lijn te juichen voor de Goons van nu. Het verhaal zelf sluit eigenlijk totaal niet aan op het origineel. Het staat echt op zichzelf en dat is niet erg.

Bonus

Op de 4K schijf was geen ruimte meer voor bonusmateriaal. Daarvoor moet je de FHD disc laden. Daarop staan vier extra’s die je meer vertellen over de productie van de film. Helaas wordt er niet zo gek veel teruggekeken naar de verschillen in productie tussen de originele Space Jam en deze nieuwe. Dat is echt een gemiste kans geweest.

Conclusie: Space Jam – A New Legacy

Matig acteerwerk van de mensen in deze film wordt gecompenseerd met waanzinnige grappen van de bekende cartoons. Die moeten de ‘last’ van het acteerwerk van LeBron James echt op hun schouders dragen. Verder voelt Space Jam – A New Legacy ook echt wel aan als een enorme schouderklopje dat WB zichzelf geeft voor de topproducties die het de laatste decennia heeft mogen produceren. Laten we dan ook afsluiten met het idee dat Space Jam – A New Legacy wel vermakelijk is, maar dat WB echt wel tot beter in staat is.

Space Jam – A New Legacy kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.