Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Coleman Castle Pines 4L, de familietunneltent met verduistering

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Ruim
 • Donkere slaapcabines
 • Compleet geleverd
 • Snel op te zetten
 • Veel ruimte
 • Wind en regenbestendig
 • Goed af te stellen
 • Geintegreerd grondzeil

THE BAD

 • Opvouwen is een kunst
 • Extra haringen voor andere terreinen nodig
 • Ramen kunnen niet vochtig opgeborgen worden

Coleman maakt kampeerspullen die gericht zijn op waar voor het geld. Voor de gemiddelde kampeerder, bovengemiddelde kwaliteit voor een leuke prijs. De Castle Pines 4L is een grote tent die een gezin met kinderen kampeerplezier moet leveren. Wij hebben m afgelopen zomer met verschillende mensen getest. Het is een grote gemakkelijke tent met een aantal slimme details, maar ook aandachtspunten.

De Castle Pines is een tunneltent die in een aantal variaties te koop is. Wij hebben de 4 persoonstent getest met black-out slaapcabines. Het is een moderne lichtgewicht tent met stevig kunststof doek, een geïntegreerd grondzeil en polyester tentstokken. Lichtgewicht moet je wel met een korrel zout nemen voor deze afmetingen. Het geheel zit in een tas van 74x36x36cm. Ons is het niet meer gelukt om alles in dezelfde tas te doen. Wij hebben na de eerste kampeerervaring in deze tent, de stokken en haringen steeds apart in een zak meegenomen. Waarom ontwerpen tentmakers die opbergzak wat ruimer? Maak de afmetingen van de tas gewoon groot genoeg of maak het opvouwen eenvoudiger… Het is echter geen groot drama omdat het geheel nog gemakkelijk in een achterbak van een kleine familieauto kan, zonder alle ruimte in beslag te nemen.

Opzettten

Het opzetten van de Castle Pines 4L is kinderlijk eenvoudig. Als proef op de som hebben we twee ongeduldige tieners aan de slag gezet. Zij kregen de tent met z’n twee in een half uur opgezet. Wie geen kampeerervaring heeft, doet er goed aan om voldoende ruimte om te tent te laten bij het opzetten. Je moet namelijk nog wel met de scheerlijnen aan de gang om de tent mooi af te stellen. Ook het plaatsen van de eerste haringen vraagt wat handigheid. Gelukkig zit er een duidelijke handleiding bij de tent. De tieners hadden natuurlijk op YouTube gekeken hoe de tent op te zetten is en hadden geen handleiding meer nodig. Een tip is wel om extra brede haringen te kopen. Bij de tent zitten eenvoudige spijkerharingen. In een losse ondergrond of juist rotsig terrein zijn deze haringen ongeschikt. Zorg dus voor een setje extra haringen voor deze terreinen.

Leven en slapen

Wanneer de tent staat, valt de binnenruimte op. Twee ruime slaapcabines en een zitgedeelte waar je met z’n vieren gemakkelijk een regenachtige dag door kan brengen. Wij hebben de test ook als stel uitgeprobeerd en dan is de ruimte werkelijk zalig. Slapen in het ene slaapgedeelte; de koffer en tassen in de andere. Het leef gedeelte is dan heel erg ruim.
De slaapcabines hebben een perfecte verduistering. Je ziet werkelijk nagenoeg niets wanneer de tent is dichtgeritst. Die ritsen zijn overigens op een manier bevestigd die ons verbaasde maar na uitleg van de Coleman specialist is het duidelijk dat dit voor de veiligheid zo is gemaakt. De tent zit vol met slimme oplossingen. Van ritsen bij de ramen tot een zijdeur en de diverse luchtmogelijkheden. Heel handig is het gedeelte tussen de slaapcabines met vakjes om spullen in op te bergen.

Regen en opbergen

Tijdens onze overnachtingen hebben we werkelijk stortbuien mogen genieten. De tent blijft bij stevige wind goed staan en blijft droog. Het is erg prettig als je in een tent slaapt waar je vertrouwen in hebt of krijgt. De Coleman Castle Pines 4L doet daarmee zijn naam een beetje eer aan. Het is echt een kampeerkasteeltje. Het voelt solide aan met heel veel ruimte. Wel hadden wij bij een extreem koude bui met sneeuw dat de condens aan het plafond van de tent hing. Het bleek dat ook niet alle ventilatie open stond. Super belangrijk dus. Dat extreme weer was uitgerekend op de dag dat we moesten vertrekken. De tent is eigenlijk te snel ingepakt en bij thuiskomst oogden de ramen al melkachtig. Wij hebben de tent een dag laten drogen waarbij het bijna geheel weer doorzichtig was. Natuurlijk moet je een tent droog opbergen, maar het zou fijn zijn als ramen van tenten niet zo extreem gevoelig zijn. Wie weet kunnen tentenmakers eens goed kijken hoe surfzeilen worden gemaakt. Doorzichtig en goed bestand tegen vochtig opbergen.

Conclusie

De Coleman Castle Pines 4L is een heerlijke familietent. Met zn drie of vier is dit een erg ruimte tent voor vakanties van mei tot september. De tent is kwalitief erg goed voor het prijspunt en de vele slimme details maken het een genot met deze tent op pad te gaan. Een grotere tas en ander materiaal voor de ramen is een wens voor een volgende generatie.

2 reacties

 1. Is het mogelijk voor u om de afbeeldingen klikbaar te maken? Ik zie klachten over lekkende ramen, heeft u de mogelijkheid gehad dit te testen?

 2. De afbeeldingen zijn van Coleman. Onze eigen afbeeldingen waren deels gewist. Deze review lag al tijdje te wachten op publicatie in de hoop dat de beelden toch nog ergens waren.
  Wij hebben geen lekkages gehad. Niet aan ramen nog elders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.