Review: Arlo Essential Indoor Camera

Arlo Essential Indoor Camera

Lang was Somfy de enige met binnencamera’s met privacy klepjes. Klepjes die fysiek het camerabeeld blokkeren zodat jij weet dat jij niet wordt gefilmd. Arlo kan dat nu ook met de Arlo Essential Indoor Camera.

Unboxing

In de verpakking vinden we de Arlo Essential Indoor Camera camera, documentatie, een muurbeugel met dubbelzijdige tape en een raamsticker. Wij zijn helemaal tevreden!

Ontwerp

Het ontwerp van de Arlo Essential Indoor Camera lijkt op geen enkele manier op de eerder gelanceerde Arlo Q en Arlo Baby camera’s die we hebben getest. Eigenlijk is dit het beste van twee werelden. Compact en toch een vriendelijke, ronde vorm.

In tegenstelling tot de Arlo Essential Outdoor Camera (XL) camera’s, beschikt de Arlo Essential Indoor Camera niet over een witte LED om in het donker toch in kleur te filmen. Arlo heeft hier gekozen voor klassieke infrarood LED’s. Daarmee wordt het beeld in het donker monochroom, maar stoort de camera minder voor jou als bewoner.

Arlo Essential Indoor Camera

Arlo verkoopt de Essential Indoor Camera in zowel een witte als een zwarte uitvoering. Wij hebben de witte getest.

Installatie

Wanneer je de Arlo Essential Indoor Camera hebt gekocht moet je deze installeren. Net als de andere Essentials en de nieuwe Pro 4, is het niet nodig een Arlo Hub aan te schaffen. De camera kan direct op WiFi worden aangesloten.

Sluit je hem toch aan op een hub, dan kun je in die hub een microSD kaart plaatsen om beelden ook lokaal op te slaan. Daarnaast kan de Indoor dan worden mee geschakeld met de andere camera’s op de hub. Dit kan heel erg handig zijn.

In tegenstelling tot de Arlo outdoor camera’s en de Arlo Baby, heeft de Arlo Essential Indoor Camera geen interne accu die als noodstroom zou kunnen dienen bij stroomuital. De stroomkabel die je bij de camera krijgt is twee meter lang, Dit geeft je wel lekker veel vrijheid.

Camera

DE Arlo Essential Indoor Camera is uitgerust met een FullHD beeldsensor. Deze filmt dus op 1920×1080 pixels. De lens heeft een beeldhoek van 100 graten. De camera beschikt over bewegingsdetectie. Daarbij kun je zelf zones instellen.

Wanneer de camera in offline modus is, zit het klepje voor de lens. Het klepje is opvallend wit, zodat je goed kunt zien dat je er veilig voor langs kunt lopen, zonder dat iemand je kan zien. Een heel sterk argument om deze camera te kiezen voor binnen.

Geluid

De camera is voorzien van zowel een microfoon als een speaker. Je kunt dus met de persoon voor de camera in overleg. Let er wel op dat er de nodige input lag is van beide kanten. Deze ligt rond de 6 seconden. Tof is dat de microfoon ook gebruikt kan worden om geluiden in huis te herkennen. Niet onbelangrijk omdat de camera ook een piepend rookalarm kan detecteren en daarop waarschuwen. Echt heel handig.

Arlo Essential Indoor Camera

De beelden

De beelden van jouw Arlo Essential Indoor Camera worden opgeslagen in de Arlo cloud. Sinds Arlo door Verisign is overgenomen, is er geen gratis gebruik meer van de cloud. Dat wil zeggen, je krijgt een gratis proefperiode. Daarna moet je een abonnement nemen. Één camera kost €2,80 per maand. Bij meerdere camera’s wordt het al snel goedkoper (naar verhouding dan). Jet wel, je moet over een credit card beschikken om het abonnement af te nemen.

De app

In de Arlo app kun je niet alleen de beelden raadplegen. Je kunt ook de schema’s bewerken waarop de camera aan moet. Lastig is dat je nog altijd niet kunt plannen dat hij bijvoorbeeld van 23:00 tot 07:00 moet op kunnen nemen. Je moet dan het schema om 23:55 stoppen en op 00:00 weer een opnameplanning maken tot 07:00. Dit is nog altijd een ergernis die ons dwars zit. Bovendien zou het tof zijn als je een opname van de camera kunt triggeren omdat een andere camera aan slaat. Iets dat je wel met een Arlo Light kunt programmeren, maar niet met een camera.

Gelukkig zijn er andere oplossingen om nog slimmer te programmeren. Arlo werkt namelijk met IFTTT. Daar kun je gemakkelijk schema’s in maken. Daarnaast kun je ze aansturen met Google Assistant, Amazon Alexa en Samsung SmartThings.

Conclusie Arlo Essential Indoor Camera

Zoals je in de video bij deze review kunt zien, zijn de beelden van de camera behoorlijk goed. Ook het geluid valt ons echt niet tegen. Het installatiegemak is groots. Hoewel de app onderhand echt wel een keer mag worden aangepakt, blijft Arlo één van de sterkste platformen in de markt.

Arlo Essential Indoor Camera kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te installeren
  • Mooi, compact ontwerp
  • Goede beeldkwaliteit
  • Goede audio

THE BAD

  • Arlo app mag onderhand vernieuwd worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arlo Essential Indoor Camera kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl