Logo GadgetGear.nl
Harry Potter: Wizards Unite
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pikmin Bloom erin, Harry Potter: Wizards Unite eruit bij Niantic

Pokémon Go maker Niantic lanceerde deze week met Nintendo de nieuwe game Pikmin Bloom. Tegelijkertijd stopt de samenwerking met Warner Bros. op Harry Potter: Wizards Unite.

Harry Potter: Wizards Unite werd twee jaar geleden gelanceerd als alternatief op de populaire game Pokémon Go via Niantic met Pokémon-eigenaar Nintendo produceerde. Hoewel Niantic geen reden geeft, heeft het gamers laten weten dat het spel 31 januari 2022 stopgezet zal worden. Spelers kunnen dus nog één keer de feestdagen door met hun karakters. Op 6 december wordt het spel alvast uit de verschillende app stores gehaald om te voorkomen dat nieuwe spelers zich nog aanmelden.

Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite was een omstreden game van Niantic. De game wist twee keer zoveel persoonsgegevens over de spelers te verzamelen als Pokémon Go.

Het is de tweede keer dat Niantic een AR game onder een bekend merk moet stopzetten. Eerder trok het ook al de stekker uit Catan World Explorers. Die game draaide een klein jaar.

Ondertussen is Pikmin Bloom ook beschikbaar in Europa. Hierbij gaat het er ook om dat je naar buiten gaat om het spel te spelen. Tijdens jouw wandelingen kun je Pikmin verzamelen uit de zeven soorten die er zijn. Deze kunnen dan spullen voor je verzamelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.