MediaTek toont krachtige 8K TV chipset

MediaTek heeft naar eigen zeggen de krachtigste chipset voor TV’s ooit op de markt gezet. De nieuwe MediaTek Pentonic 2000 is ontwikkeld voor 120Hz 8K TV’s.

De MediaTek Pentonic 2000 is een 7nm chipset met een onbekende snelheid. De chipset zou moeiteloos 120Hz content op een 8K scherm moeten kunnen tonen met ondersteuning voor Dolby Atmos, Dolby Vision, HEVC etc.

De chip zou een M.2 aansluiting ondersteunen voor een optioneel 5G modem voor TV’s die direct connected dienen te zijn. Ook kan de chipset vier HDMI 2.1 aansluitingen aan en kan interne opslag gebruik maken van UFS 3.1.

Uitlevering van de chipset start dit kwartaal al. De eerste TV’s met deze chipset verwachten we dan ook begin komend jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram