Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LEGO: We ontspannen te weinig offline

LEGO heeft het onderzocht. De helft van de Nederlanders is van mening onvoldoende te ontspannen in de beschikbare tijd die ze hiervoor hebben, terwijl ontstressen heel belangrijk is voor been betere work-life balance. Het bedrijf deed dan ook uitgebreid onderzoek naar hoe volwassenen kunnen ontspannen.

LEGO heeft onderzocht dat Nederlanders per week 33 uur me-time hebben. Toch zijn we voor ons gevoel niet in staat om afdoende te ontspannen in die tijd. 91% van de Nederlanders is het er wel mee eens dat ze van me-time gelukkiger worden.

LEGO 10282 Adidas Originals Superstar

Twee op de vijf Nederlanders zeggen steeds vaker online overprikkeld te raken. Het gevoel van non-stop bereikbaar moeten zijn, voedt die onrust verder.  Zelfs tijdens het ontspannen grijpt de helft van de Nederlanders naar een scherm. Een vijfde is dan ook van mening dat een digitale detox dan wel een echt offline ontspanningsmoment iets is waar ze echt behoefte aan hebben.

Het hebben van een hobby, kan bijdragen aan het vinden van die rust. Dat ziet LEGO natuurlijk ook. De verkoop van de plastic blokjes is immers booming. Zeker nu LEGO heel veel adult sets heeft uitgebracht, die ook echt meer uitdaging bieden. Check bijvoorbeeld hoe ik van de week aan de slag ben gegaan met het vereeuwigen van de Adidas Superstar uit 1970.

Met 731 blokjes is dit één van de middelgrote LEGO sets voor volwassenen. Met de rare vormen van de schoen die LEGO heeft geprobeerd na te maken, zit de doos vol met bijzondere bouwstrategieën. Bovendien ligt het detailniveau in deze set enorm hoog. Echt iets om heel erg vrolijk van te worden als bouwer.

Hoewel ik wat harder door had kunnen bouwen, bracht de doos me twee avonden digitale detox omdat ik ook echt van de schermen weg bleef. Echte me-time dus. En toch zit er ook een hele dikke knipoog naar stress in deze set. Ken je dat gevoel van op een puntig steentje staan? Halverwege de binnenzool van deze schoen, ligt een steentje. By design 😊

LEGO Titanic Doos 10294

Ik kan niet ontkennen dat ik al jaren LEGO fan ben. Jaarlijks trakteer ik mezelf op een enorme doos zodat ik echt even lekker een weekje iedere avond aan het bouwen ben. Heerlijk. Maar wat zijn de favoriete zaken waarmee Nederlanders dan ontspannen? LEGO verzamelde de top 5:

  1. Films, series en TV kijken (51%)
  2. Lezen (50%)
  3. Sport en beweging (41%)
  4. Tuin en natuur (39%)
  5. Muziek spelen of beluisteren (42%)

Wil jij zien welke adult sets er tegenwoordig zijn? Volg de Bol.com link bij dit artikel voor inspiratie.

LEGO Me-Time kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.