GoDaddy Logo
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

GoDaddy Managed WordPress hosting gehackt

Slecht nieuws voor Nederlandse ondernemers met een website bij GoDaddy Managed WordPress hosting. De dienst is gehackt waardoor 1.2 miljoen nieuwe en oude accounts op straat zijn komen te liggen.

Of we de hackers ook echt hackers mogen noemen spant erom. Onbekenden hebben namelijk toegang gekregen tot de 1.2 miljoen accounts van GoDaddy door een oud wachtwoord te gebruiken. De impact van dit datalek is enorm, zeker voor Nederlandse ondernemers. Die moeten namelijk ook melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zo melden de WordPress experts van WebsiteNazorg.nl.

Het gaat dus om zowel bestaande als oude accounts die zijn gehackt. Daarbij zijn e-mail adressen, klantnummers, WordPress accounts, (s)FTP accounts, database accounts en SSL Private Keys op straat komen te liggen. Met andere woorden, alle persoonsgegevens van jezelf, jouw medebeheerders en eventuele relaties die op jouw site geregistreerd zijn, liggen mogelijk op straat.

Bij WebsiteNazorg heeft een aantal tips gepubliceerd als jij een website hebt op het GoDaddy Managed WordPress platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.