GoDaddy Managed WordPress hosting gehackt

Slecht nieuws voor Nederlandse ondernemers met een website bij GoDaddy Managed WordPress hosting. De dienst is gehackt waardoor 1.2 miljoen nieuwe en oude accounts op straat zijn komen te liggen.

Of we de hackers ook echt hackers mogen noemen spant erom. Onbekenden hebben namelijk toegang gekregen tot de 1.2 miljoen accounts van GoDaddy door een oud wachtwoord te gebruiken. De impact van dit datalek is enorm, zeker voor Nederlandse ondernemers. Die moeten namelijk ook melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zo melden de WordPress experts van WebsiteNazorg.nl.

Het gaat dus om zowel bestaande als oude accounts die zijn gehackt. Daarbij zijn e-mail adressen, klantnummers, WordPress accounts, (s)FTP accounts, database accounts en SSL Private Keys op straat komen te liggen. Met andere woorden, alle persoonsgegevens van jezelf, jouw medebeheerders en eventuele relaties die op jouw site geregistreerd zijn, liggen mogelijk op straat.

Bij WebsiteNazorg heeft een aantal tips gepubliceerd als jij een website hebt op het GoDaddy Managed WordPress platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram