Dyson vernieuwt haar Pure Humidify+Cool luchtreiniger

Dyson Pure Humidify+Cool Formaldehyde

Vorig jaar las je al hoe de Dyson Pure Humidify+Cool wat ons betreft het topmodel werd onder de luchtreinigers en ook nog eens in staat was om in de winter de lucht aangenaam vochtig te houden. Dit topmodel is vanaf deze week compleet vernieuwd.

Gisteren liet Dyson ons namelijk de nieuwe Dyson Pure Humidify+Cool Formaldehyde zien. Dezelfde bijzondere machine, maar nu met nieuwe sensoren en een compleet nieuw filter.

Dyson Pure Humidify+Cool Formaldehyde

Wat deze ventilator al bijzonder maakte was dat het de eerste luchtbevochtiger was met luchtfilter en een breeze functie. Bij die laatste worden verschillende luchtstromen op verschillende tempo’s in verschillende richtingen geworpen. Dit geeft in de zomer een heerlijk, natuurlijk briesje.

In de winter wordt de lucht in huis vaak al snel, heel droog. Dan is het bevochtigen van de lucht erg belangrijk. Net als haar voorloper, bestraalt deze machine het water dat het verdampt met UV-C licht. Zo doodt het alles dat in het water kan zitten, voor het de lucht in wordt geblazen.

Ook de luchtstroom wordt gefilterd. Dit met een HEPA-13 filter dat 99,95% van de deeltjes van 0,1 micron en groter uit de lucht haalt. Daarnaast is er een actief koolstoffilter voor nare luchtjes en gassen. Tenslotte is er nu ook nog het formaldehyde filter. Formaldehyde wordt ook wel spaanplaatgas genoemd, maar is een kankerverwekkend gas dat vrijkomt uit vrijwel alle bouwmaterialen. Daarnaast zit het ook in matrassen, nagellakjes en een hoop andere materialen. Zeker in nieuwbouwhuizen is het dus goed om deze stoffen uit de lucht te onttrekken.

Het filter dat dit doet, is best een bijzonder verhaal van Dyson. Het is namelijk een filter dat bestaat uit microtrechters. In plaats van Formaldehyde echt te filteren, wordt het door de luchtstroom en het filter afgebroken in onschadelijke moleculen. Je hoeft het filter dus nooit te vervangen omdat het niet vol komt te zitten.

Om aan te slaan op dit stofje, heeft de nieuwe Dyson Pure Humidify+Cool Formaldehyde dus ook een nieuwe sensorunit gekregen. Daarin zit een sensor die deze stof kan herkennen en uit de lucht filtert. Handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dyson Pure Humidify+Cool Formaldehyde
Arjan Olsder

Arjan Olsder