Dacia Spring
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dacia verkoopt 40.000 EV’s in 8 maanden

Dacia betrad ooit als prijsvechter de Europese markt. Inmiddels zien we aardig wat wagens van het merk rondrijden op de weg. Dit jaar maakt Dacia zich klaar om ook de markt voor Elektrische Voertuigen te betreden met de best hip uitziende Dacia Spring.

Dacia Spring

In maart opende de pre-ordeer voor de Dacia Spring en sinds oktober van dit jaar kunnen de bolides met regelmaat worden opgehaald bij de dealer. In de regio Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Roemenië, Spanje, enz. wist het merk in die periode al 16.000 reserveringen te noteren. In totaal zijn er al 15.000 afgeleverd. Hier in Nederland zijn de reserveringen omgezet in 500 verkochte Springs. Met de nieuwe orders die binnenkomen staat het aantal nu op 40.000 in de Europese regio.

De Dacia Spring heeft op papier een bereik van 305 kilometers in de WLTP-stadscyclus en 230 kilometers in de gecombineerde WLTP-cyclus. Het wagentje schuift al voor €18.250 de showroom uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.