Canoo Auto's
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Canoo gaat toch nog even niet EV’s in Nederland bouwen

Na BMW zouden ze bij Nedcar vol aan de slag gaan voor het automerk Canoo. De Nederlandse fabriek zou de eerste exemplaren van de Canoo Lifestyle Vehicle gaan produceren voor consumenten in de VS.

In haar laatste earnings call heeft Canoo besloten om toch nog niet in Limburg van start te gaan. Onzekerheden rondom corona, kosten van zeetransport en materiaal schaarste zijn redenen dat het merk voor de Amerikaanse markt toch heeft besloten de productie in de VS te gaan doen.

Canoo Auto's

Wel heeft het bedrijf interesse om Nedcar te gebruiken wanneer het stappen naar Europa gaat zetten. Wanneer dat zou zijn is echter nog onbekend. Voor nu zal Nedcar dus op zoek moeten naar een andere partij die haar fabrieken kan gebruiken voor autoproductie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.