Canoo Auto's
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Canoo gaat elektrische auto’s bouwen in Nederland

Ooit stond het bedrijf bekend als Evelozcity, maar tegenwoordig kennen Amerikanen het automerk als Canoo. Dit Amerikaanse automerk gaat ook in Nederland auto’s laten bouwen, bij de enige echte autofabriek van Nederland; VDL Nedcar.

Het einde van BMW

Bij VDL Nedcar worden momenteel de BMW X1, Mini Countryman en Mini Cabrio geproduceerd. BMW liet vorig jaar echter al weten de productie per 2023 terug te trekken. Hoewel de productieaantallen voor Canoo nog niet zo enorm groot zullen zijn, is dit een mooie manier voor VDL Nedcar om de productielijnen door te laten draaien.

De start van Canoo

Het Amerikaanse Canoo produceert op dit moment drie verschillende auto’s. Een pick-up, een spacewagon en een bestelbus. De Nederlandse productie zou worden ingezet voor de spacewagon genaamd ‘Lifestyle Vehicle’. Deze heeft een opmerkelijke, bijna pilvormige vorm met openslaande deuren in het midden. Deze deuren klappen in tegengestelde richting open waardoor de achterbank toegankerlijker wordt. Afhankelijk van de uitvoering zou deze met een actieradius van tussen de 150 en 370 kilometer op de markt komt.

Canoo Auto's

Alle drie de modellen worden gebouwd op het ‘elektrische stakebord’ platform van Canoo. Dit platform blijkt zo interessant dat ook Kia en Hyundai deze in licentie hebben genomen voor de ontwikkeling van een aantal auto’s.

Het is al bekend dat de Nederlandse productie zeer waarschijnlijk voor de Europese verkoop bestemd is. In hoeverre de Canoo Lifestyle Vehicle ook in Nederland op de markt gaat komen is echter onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.