Zeeman Albert
Zeeman Albert

Withings introduceert Scanwatch Horizon, het meest stijlvolle en functionele slimme horloge

Withings introduceert ScanWatch Horizon. Het is de eerste hybride smartwatch die is geïnspireerd op de traditie van luxe duikhorloges en die geavanceerde medische technologie levert die hartslag, ECG, ademhalingsstoornissen, bloedzuurstofniveaus, slaap en fysieke activiteit kan controleren. Simpel gezegd, het is het medisch meest geavanceerde sieraad ooit. Een luxe versie van het door ons geprezen Scanwatch.

ScanWatch Horizon is verkrijgbaar in het VK en kost £ 499,95 en doet denken aan de Withings Activité – het eerste horloge in de categorie in 2014 lanceerde en dus lang voor het eerste Apple Watch arriveerde. Toen, net als nu, heeft Withings gekozen voor een uniek analoog ontwerp, maar met de toevoeging van functies die worden verwacht van een high-end duikuurwerk. Deze omvatten een roestvrijstalen roterende ring met lasergegraveerde markeringen die de standaardcodes van duikpraktijken bevatten en Luminova holle wijzers, indicatoren en dikke indexen waardoor het bij weinig licht kan worden gebruikt.

De behuizing van saffierglas met antireflectiecoating en titanium afwerking draagt ​​bij aan het luxe gevoel. Het wordt geleverd met een roestvrijstalen polsband voor de klassieke duiker-look en een meer elastische rubberen polsband voor sportgebruik. Bovendien heeft het een batterijduur van 30 dagen en een waterbestendigheid van 10 ATM, waardoor het de perfecte accessoire is voor zwemmen, snorkelen en watersporten, die kunnen worden gecontroleerd met behulp van de sporttechnische functies en de aangesloten Health Mate-app.

“ScanWatch Horizon zal je hart sneller doen kloppen en je de adem benemen met zijn verbluffende ontwerp, maar kan de storingen en fysiologische effecten detecteren met zijn medische sensoren”, grapte Mathieu Letombe, CEO van Withings. “Onze kernmissie is om prachtige apparaten te maken die mensen kiezen om elke dag te gebruiken en te dragen, zodat de klinische gegevens die ze verstrekken een zinvolle impact op hun leven kunnen hebben. Duikhorloges werden in de jaren 1920 gemaakt om marinepersoneel een onderwateruurwerk te geven voor nauwkeurigheid tijdens manoeuvres. In de jaren 50 maakten duikers en enthousiastelingen van SCUBA ze modieus voor elke gelegenheid. Nu streeft Withings ernaar om nog meer gebruikers van slimme gezondheidsuurwerken te voorzien.”

Net als de originele en roségouden ScanWatch-modellen, is ScanWatch Horizon ontwikkeld in samenwerking met medische experts en gevalideerd in drie klinische onderzoeken. Het biedt uitgebreide en geavanceerde gezondheids- en fitnessmogelijkheden.

Diepgaande cardiovasculaire gezondheidsmonitoring

AFib is de belangrijkste vorm van onregelmatig hartritme die vaak ondergediagnosticeerd wordt, omdat het intermitterend kan zijn en gemakkelijk kan worden gemist als de symptomen niet optreden tijdens

 

spaarzame doktersbezoeken. ScanWatch kan detecteren of een gebruiker AFib heeft dankzij de mogelijkheid om on-demand een ECG van medische kwaliteit te maken. ScanWatch stelt gebruikers ook in staat om te bepalen of hun hartritme traag of hoog is of tekenen van AFib vertoont via een proactieve hartscanfunctie. Het apparaat kan de hartslag volgen via de ingebouwde PPG-sensor en waarschuwt de gebruiker voor een mogelijke hartgebeurtenis, zelfs als ze geen hartkloppingen voelen. ScanWatch vraagt ​​de gebruiker vervolgens om in slechts 30 seconden een ECG op te nemen via het horlogedisplay.

Detectie van ademhalingsstoornissen

Naar schatting lijden een miljard mensen aan lichte tot ernstige slaapapneu. Maar 8 op de 10 mensen weten niet dat ze het hebben. ScanWatch kan de aanwezigheid van nachtelijke ademhalingsstoornissen (een teken van slaapapneu) detecteren met een exclusief algoritme dat bloedzuurstofniveaus, hartslag, beweging en ademhalingsfrequentie analyseert, verzameld via de versnellingsmeter en optische sensoren van ScanWatch.

Bovendien biedt ScanWatch geavanceerde slaapmonitoring en analyse van slaappatronen, inclusief de lengte, diepte en kwaliteit van de slaap, en kan het gebruikers met een zachte trilling wakker maken op het beste moment van hun slaapcyclus.

Activiteit en training volgen

ScanWatch is een geavanceerde activiteitenmonitor die parameters zoals stappen, calorieën, hoogte, trainingsroutes kan volgen (via in-app verbonden GPS) en kan automatisch meer dan 30 dagelijkse activiteiten herkennen, zoals wandelen, hardlopen, zwemmen en fietsen. Daarnaast biedt het fitnessniveau-beoordelingen door middel van een schatting van de VO2 Max, die het vermogen van het hart en de spieren meet om zuurstof om te zetten in energie tijdens lichamelijke inspanning.

Zoals alle Withings-apparaten maakt ScanWatch verbinding met de gratis Health Mate-app, die gegevens en inzichten biedt en de mogelijkheid biedt om activiteitsherinneringen te plannen, doelen te stellen en prestaties te beheren. Bovendien kan Health Mate worden gekoppeld aan meer dan 100 apps van derden, waaronder Apple Health, Google Fit, Strava en MyFitnessPal.

Beschikbaarheid

ScanWatch Horizon is vanaf 29 september beschikbaar in het VK. Geprijsd op € 499,95/£ 499,95. Liefhebbers van horloges kunnen online bestellen bij withings.com en Amazon en kiezen uit een 43 mm-scherm in blauw of groen. ScanWatch horizon heeft een garantie van 5 jaar en wordt geleverd met zowel roestvrijstalen polsband als FKM-band.

2 reacties

  1. Heel goed concept lijkt me dit. Gewoon het uiterlijk van een klassiek horloge, met de smartfunctie die voor sommige mensen essentieel kan zijn. Hiermee kom je eerder in de buurt van iets dat alsnog tijdloos kan zijn in tegenstelling tot de smartwatches zoals we deze nu kennen.

  2. Meet voortdurend een veel te hoog ademhalingsniveau in de nacht. Horloge geruild met mijn buurman en nu is ademhaling normaal, zowel bij mij als bij mijn buurman. Is hier verklaring voor of horloge misschien defect?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.