Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Philips steelstofzuiger 8000 Series Aqua Plus

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Stofzuigen en dweilen in één beweging
 • 360 graden mondstuk met LED
 • Niet meer lopen over een natte vloer
 • Mega compleet
 • Tot 80 minuten gebruikstijd
 • Clean-coating beschermt de doek tegen bacterievorming

THE BAD

 • Nog niet kunnen vinden

 

Op het moment dat je denkt dat perfectie behaalt is, komt Philips met nóg betere steelstofzuiger. We mochten recentelijk al de Speed Pro Max Aqua testen, en die beviel erg goed. Legt de lat hoog qua gebruiksgemak, design en accuduur. Echterrrrr, testen we nu de 8000 Series Aqua Plus! Deze steelstofzuiger kan meer dan stofzuigen alleen, de naam verklapt het al, met Aqua gaan we ons geliefde vloer ook flink dweilen! Ook deze feature is niet nieuw, maar wél door ontwikkelt en dus verbeterd. En daar houden wij van. We gaan aan de poets, Let’s go!!

Unboxing

Dat dit het paradepaardje onder de steelstofzuigers is, verraad de doos eigenlijk al. Kosten nog moeite zijn bespaard, om de doos van een dusdanige look te voorzien dat je alleen hier al een tijd bezig bent om alle informatie te lezen en de afbeeldingen goed te bekijken. Handig dat de doos voorzien is van een handvat, klein detail, fijn verschil.

Bij het openen van de doos is goed zichtbaar hoe zorgvuldig alles is ingepakt, om in goede staat bij de klant aan te komen.

Gelijk zichtbaar zijn de beide hoofdrolspelers van de 8000 Series, de Aqua zuigmond ben ik uiteraard het meest nieuwsgierig naar, maar zometeen gaan we eerst de “gewone” zuigert testen!

Kijk eens wat een accessoires, over compleet gesproken zeg! de tafel ligt vol met stofzuiger. Voor elke situatie een perfect opzetstuk. Snel in elkaar zetten en kijken hoe alles werkt.

Design

De 8000 Series aqua Plus ziet er echt heel slick uit. Zijn futuristische look heeft hij te danken aan de wat schuin naar voren geplaatste opvangbak en in combinatie met de zwart en grijze kleuren vind ik hem vele malen mooie dan zijn blauwe voorgangers. De subtiele belettering haalt niet de aandacht weg van de stofzuiger, dat is iets waar ik me vaak aan irriteer bij sommige merken, en blijkbaar de ontwerpers ook, want dit is hoe het zou moeten naar mijn bescheiden mening. Goed zichtbaar is het grote filter voor de op opvangbak cool gedaan. Wat ook tof gedaan is dat het digitale display duidelijk aan geeft, wanneer het tijd is om de filter schoon te maken en geeft ook de snelheid én het accugebruik weer. Het in elkaar zetten is trouwens een fluitje van een cent en is geen gebruiksaanwijzing voor nodig.

 

 

Specificaties

 • Batterijtype       Li-ion
 • Batterijvoltage 25,2 volt
 • Oplaadtijd          5 uur
 • Looptijd               (turbo)80 minuut/minuten
 • Gebruiksoppervlak (turbo) 125m²
 • Geluidsniveau  85 dB
 • Luchtsnelheid (max.) >1100 l/min
 • Kleur Zwart titanium
 • Stofinhoud 0,6 L
 • vermogen (volt)               25.2
 • inhoud stofopvang (liter)infocircle          0,6
 • zuigkracht instellingen  3
 • hoogte (cm)infocircle    79,2
 • breedte (cm)infocircle  38,4
 • diepte (cm)infocircle      16,5
 • gewicht (kg)infocircle    2,7
 • Basisstation met wandmontage

Stofzuigen én dweilen

De 8000 Series Aqua Plus heeft een vernieuwd opzetstuk, waarmee je kunt stofzuigen en dweilen in één beweging met dubbele zuigkracht. Zo kan je stof, vuil en kleverige vlekken in elke richting in één keer verwijderen. Het dweilcompartiment van het opzetstuk zit in het midden tussen twee opzuigkanalen: één aan de voorkant en één aan de achterkant. Op die manier kan je zowel wanneer je naar voren duwt als naar achteren trekt eerst het stof opzuigen om er vervolgens over te gaan met de dweil. Dus met slim gebruik van de stofzuiger loop je nu niet meer over je gedweilde vloer heen!

De antibacteriële microvezeldoek aan de onderkant van het opzetstuk heeft een Always Clean-coating die bacterievorming helpt voorkomen. De dweildoeken blijven daardoor hygiënisch en zijn bovendien makkelijk schoon te maken in de wasmachine. De gebruiker kan zijn vloerreiniger of schoonmaakmiddel met favoriete geur toevoegen aan het waterreservoir om zo tot 99% van de bacteriën van de harde vloeren te verwijderen. Heel fijn als je (zoals ik) kleine kinderen hebt die vaak kruipen en op de grond spelen.

Led verlichting

Stofzuigen met een maximaal batterijduur van ongeveer 80 minuten is lang. Alleen Lidia van Goede tijden zal daar écht gebruik van gaan maken, maar uit ervaring wordt toch altijd de turbo stand gebruikt. Om efficiënt gebruik te maken van de zuigkracht heeft Philips een handje mee geholpen door led verlichting op je 360 graden mondstuk te maken. Dat leek mij in eerste instantie overbodig, maar in de praktijk zie je gewoon 200% meer stof, én ook waar je al geweest bent.

Eenvoudig te reinigen   

De 8000 Series Aqua Plus is hygiënisch te reinigen door de uniek ontworpen en makkelijk te verwijderen stofemmer. Zo heb je geen last meer van vervelende stofwolken als de emmer wordt geleegd. Maar niet alleen legen. Je kunt de stofbak of emmer losmaken en afwassen onder de kraan (niet in de vaatwasser lees ik op het embleem). Ook kun je de filter van de zuiger wassen of afwassen. Daarbij is deze nieuwe Philips steelstofzuiger voorzien van een verwijderbare roterende borstel die eenvoudig schoon te maken is. Door de geavanceerde filtering worden allergenen en bacteriën opgevangen zodat er tijdens het stofzuigen schone lucht uit het apparaat wordt geblazen.

Conclusie

Ik kan een heel verhaal typen over hoe goed ik de steel stofzuiger vind en wat de voordelen zijn van dit apparaat ten opzichte van mijn vorige ervaringen, maar dat ga ik niet doen. Ik denk dat je dan nog langer bezig bent met het lezen van deze review in plaats van dat je je huis helemaal zou kunnen stofzuigen met deze topper. Ja want dat is het gewoon simpelweg even gezegd. Ik ben zeer aangenaam verrast door dit product, waarom? Allereerst is het geluid, zelfs in turbo stand prima te verdragen. Dit in tegenstelling van mijn vorige steelstofzuigers. Hij is dus erg stil, zo stil zelfs dat je het idee krijgt wanneer je in lagere standen aan het stofzuigen bent, dat er bijna niet gezogen kán worden, maar ook dan wordt er prima schoon gezogen. Voorbeeld is dat mijn jongste zoontje altijd wakker werd wanneer er stofgezogen, en dus s’avonds nooit konden stofzuigen. Dat kan nu dus gewoon wél. De verlichting in het roterende mondstuk is geen nieuwe feature, maar wel een hele handige waar je ongemerkt veel plezier van gaat krijgen. De opzetstukken zijn voor elke situatie perfect en maakt de 8000 Series uitermate compleet. Ja de aanschafprijs pittig te noemen, maar persoonlijk vind ik het elke euro waard. Ook wanneer we kijken naar vergelijkbaar geprijsde stofzuigers steekt de 8000 Series er boven uit qua accuverbruik alleen al. Ook vind ik het design en de handige ophangbracket waarin de stofzuiger opgeladen kan worden een handige accessoire. Het dweilen ansich gaat erg gemakkelijk, en doet wat je er van verwacht.

Het gaat mij veel tijd schelen en vooral belangrijk ik zal sneller even de woonkamer gaan dweilen wat resulteert in een schoner en dus hygiënischer huis. Verder moet ik zeggen dat we recentelijk onze vloer hebben laten leggen en dat we daarom erg zuinig zijn hierop. Vrouwlief was erg huiverig om de dweilfuctie te gebruiken, omdat we voor de (houten) vloer speciale reiniger hebben die specifiek hiervoor bestemt is.

Echter kan deze reiniger/verzorgende vloeistof ook toegevoegd worden aan het water in het aqua opzetstuk. Zelfde resultaat dus! Hier ben ik erg blij mee, het is dus niet alleen een stuk hygiëne wat je in huis haalt met de 8000 Series, nee het is in mijn geval ook een stuk onderhoud voor de vloer. Best nog een heel verhaal eigenlijk! 🙂

 

 

 

 

Philips 8000 Series Aqua Plus XC8347/01 - Steelstofzuiger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

 1. “Ik kan een heel verhaal typen over hoe goed ik de steel stofzuiger vind en wat de voordelen zijn van dit apparaat ten opzichte van mijn vorige ervaringen, maar dat ga ik niet doen.”

  Hmm, dat is eigenlijk precies waarom ik een review lees, de mening van de reviewer. Info over het apparaat en een stukje ervaring ook natuurlijk, maar het centrale deel is de vraag waarom ik evt. een upgrade moet nemen of juist niet.

  Verder lijk je positief, maar geen gold of silver-award? Overzicht van voor- en nadelen die in jullie andere reviews staan?

  1. Hi Xander!

   Allereerst, tof dat je de review gelezen hebt.

   “Ik kan een heel verhaal typen over hoe goed ik de steel stofzuiger vind en wat de voordelen zijn van dit apparaat ten opzichte van mijn vorige ervaringen, maar dat ga ik niet doen.”

   Dit is cynisch geschreven, want als je verder leest komt de grootste alinea van de hele review die gaat over mijn bevindingen. Zou ook een beetje raar zijn om mijn mening niet te geven toch? Daarin komen juist de voordelen in naar voren. Dit als tegenhanger van de eerder genoemde opmerking. Bijvoorbeeld dat je bij deze uitvoering niet meer over de gedweilde vloer loopt, langere accuduur, en zelfs een stuk onderhoud voor de vloer met zich mee brengt. Dus de voordelen worden wel degelijk omschreven. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.