Review: Philips SpeedPro Max Aqua FC6903/01

Vergeet de ‘gewone’ stofzuiger, hoe goed de meeste ook zijn. De stofzuiger die we de afgelopen week mochten testen die verandert alles! Philips kwam vorig jaar al met de SpeedPro Max en nu is er weer innovatie! Lees mee want vandaag reviewen we de nieuwste steelstofzuiger van Philips: SpeedPro Max Aqua!

Stofzuigen, je houdt ervan of niet. Persoonlijk vind ik het één van de minst erge huishoudelijke taken, maar dan niet dweilen alsjeblieft. Ik ben net het hele huis doorgegaan en dan kan je nog eens dezelfde route bewandelen met een sopje.
Nee, hoor! Die tijd is voorbij. Zoals bij veel taken ligt het wel een beetje aan de tool die je thuis hebt. Wij hebben sinds jaar en dag een fijne stofzuiger, eentje in het A-segment, met alle toeters en bellen die nodig zijn om stofzuigen gemakkelijker te maken. Toch is het niet te vergelijken met de nieuwste steelstofzuiger van Philips, want zij hebben een dweilfunctie toegevoegd!

 

Unboxing

Bij het uitpakken van de Philips SpeedPro Max Aqua vinden we het volgende in de doos. De stofzuiger zelf, een Wasbaar filter, Wisselstroomadapter met magneet, Geïntegreerde borstel, Basisstation met wandmontage, Gemotoriseerde turboborstel, daarnaast het dweil reservoir en het 360°-mondstuk.

Design

De fabrikanten hebben werkelijk alles uit de kast gehaald, het lijkt wel een racewagen met v8 motor, een straaljager en een design stuk. Toch is het gewoon een stofzuiger 😉 Nouja, gewoon het is verdulleme een dweil ook nog! Voor een stofzuiger van 499,- euro mag je wel iets verwachten. De handigheid van het design zit hem in het centrum waar de stofbak geplaatst kan worden, door middel van een click en go systeem en waar je de steel kun aansluiten, ook wel klikklak, klikkerdeklak genoemd, nergens ooit. Hierdoor heb je een ontwerp dat binnen een seconde verandert van handzame kruimeldief tot verlengde kamerstofzuiger.

Met een gewicht van 2.73 kilo is hij niet loodzwaar, gemiddeld qua concurrentie, maar het weegt best wel wat. De afmetingen van deze Philips zijn hoogte 79,2, bij breedte 38,4, bij  diepte 16,5. Het blauwe kon niet uitblijven met de nieuwe aqua edit, net even anders dan de Max Pro met metallicachtige kleur die Philips als Twist Red omschrijft.

Wat gaaf is, is dat je de stofzuiger kunt ophangen aan een montagestuk dat is meegeleverd. Omdat deze stofzuiger qua design eerder een pronkstuk is, dan een gewone stofzuiger, hangt het model sierlijk in de keuken. De adapter met magneet is hier aan vastgemaakt zodat je de stofzuiger vastklikt in het wandstuk en het direct wordt opgeladen. Heel tof!

 

Tegelijk stofzuigen en dweilen

SpeedPro Max Aqua is de enige steelstofzuiger waarmee je ook tegelijk kunt dweilen. Het unieke stofzuig- en dweilmondstuk bestaat uit een mondstuk die aan de voorkant stof en vuil opzuigt en een dweilsysteem, met waterreservoir, dat kan worden gevuld met water (en eventueel reinigingsmiddel). Je bevestigt het mondstuk magnetisch aan het dweilsysteem. Door het stofzuig- en dweilmondstuk samen te gebruiken, kun je eenvoudig stofzuigen en dweilen in één beweging. Het stofzuig- en dweilmondstuk is handig te manoeuvreren, en zelfs meer dan 90 graden te draaien, waardoor je makkelijk lastige hoeken en kieren eenvoudig kunt schoonmaken. Gebruik het AquaBoost-pedaal, dat extra water toevoegt aan de microfiberpad, om hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/505821313516908/

Specificaties

Product

FC6903/01
Merk Philips
Garantie 2 jaar
Garantietype Carry-in-garantie

Gebruiksmogelijkheden

Geschikt voor vloertype : Houten vloeren, Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Laagpolig tapijt
Stofzuiger geschikt voor : Allergieën
Bediening via handgreep : Ja
Mondstuk met LED-verlichting :Ja
Geintegreerde kruimeldief: ja
Dweilfunctie : Ja
Turbo Power Functie :Ja, DJ Paul, jonge!

Algemene eigenschappen

Type stofopvang : Zonder zak
Capaciteit opvangbak0,6 unit
Maximaal geluidsniveau 84 decibel
Regelbare zuigkracht Ja
Telescopische steel Nee
Parkeerstand Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter Microfilter
Stofbak hygiënisch te legen Ja

Accessoires

Dweilborstel
360 mondstuk
Standaard borstel met LED

Stroomvoorziening

Maximale accu/batterijduur 75 minuten
Gemiddelde accuduur 30 minuten
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 21 minuten
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja

Fysieke eigenschappen

Gewicht 2,73 kilogram
Materiaal Kunststof
Materiaal wielen Rubber
Breedte 26 centimeter
Diepte 22 centimeter
Hoogte 117 centimeter
Kleur Blauw

Gebruik

Iets waar je wellicht nog nooit bij stil hebt gestaan is dat de meeste stofzuigers alleen vuil opzuigen van de voorkant. Er zijn ook modellen die ook aan de achterzijde stofopzuigen, maar deze Philips doet het van alle kanten! Het 360°-mondstuk verzamelt het stof bij elke beweging. Zelfs langs de randen van muren en in de hoeken. Deze 360°-zuigkracht wordt mogelijk gemaakt door de digitale PowerBlade-motor met ongekend hoge luchtstroom (>1000 l/min). Handig is dat deze motor is voorzien van Smart Power Control, drie snelheden die met één druk op de knop eenvoudig ingesteld kunnen worden.

Waar ik het meest van onder de indruk was, was het stofzuigen en dweilen tegelijk. De voorkant zuigt, de achterkant dweilt in dezelfde beweging. Met een lichte trap op het pedaaltje waarmee je wat extra vloeistof geeft zorg je dat je niet iedere keer je dweil in een nieuw sopje moet proppen. Het werkt gewoon echt super en scheelt enorm veel tijd!

Haha! Mooi weg die vieze poten van je!

Ikzelf gebruik altijd stand nummer twee, die maakt relatief weinig lawaai en zuigt als een tierelier. Soms switch ik even over naar de Turbo stand, dit in hoekjes waar je niet gemakkelijk ergens bij kan en waar je met zo min mogelijk moeite zoveel mogelijk stof wil weghebben. De Turbo stand slurpt overigens wel Turboveel batterij, je doet met een volle batterij die 5 uur geladen heeft namelijk 21 minuten met de turbostand. In de gewone, stand nummer 1 doe je er 65 minuten mee, stand nummer twee zal een minuut of 40 meegaan.

Led verlichting

Stofzuigen met een maximaal batterijduur van ongeveer 65 minuten is lang. Ik ken niemand die een uur lang stofzuigt, maar als we de middelste stand gebruiken en ik ongeveer op drie kwartier zal uitkomen dan wil je niet met een lege accu komen te staan. Efficiëntie is dan van belang. Hier heeft Philips een handje mee geholpen door led verlichting op je 360 graden mondstuk te maken. Dat leek mij in eerste instantie overbodig, maar in de praktijk zie je gewoon 200% meer stof.

Click and go

Stofzuigen in de smalste hoekjes of onder lage bedden of banken wordt met de SpeedPro Max Aqua een fluitje van een cent. Met de afneembare handheld unit met borstel heb je namelijk twee stofzuigers in één. Deze unit is geïntegreerd in de steel en met één klik te gebruiken. Zo heb je de accessoires altijd bij de hand. Daarnaast kan de steel volledig horizontaal bewegen. Moeite om stof, pluizen, haar en kruimels te zien onder banken of bedden? Met de LED-lampen in het SpeedPro Max Aqua-mondstuk is dat verleden tijd.

Eenvoudig te reinigen   

De SpeedPro Max Aqua is hygiënisch te reinigen door de uniek ontworpen en makkelijk te verwijderen stofemmer. Zo heb je geen last meer van vervelende stofwolken als de emmer wordt geleegd. Maar niet alleen legen. Je kunt de stofbak of emmer losmaken en afwassen onder de kraan (niet in de vaatwasser lees ik op het embleem). Ook kun je de filter van de zuiger wassen of afwassen. Daarbij is deze nieuwe Philips steelstofzuiger voorzien van een verwijderbare roterende borstel die eenvoudig schoon te maken is. Door de geavanceerde filtering worden allergenen en bacteriën opgevangen zodat er tijdens het stofzuigen schone lucht uit het apparaat wordt geblazen.

Conclusie

Door de Philips SpeedPro Max Aqua draadloze stofzuiger realiseer ik mij dat een ‘gewone’ stofzuiger maar onhandig is, waarom zou je nog los van elkaar zuigen en dweilen! Alles is al gezegd in deze review, het is een top apparaat.

 

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Dweil en stofzuiger in één
  • Compleet (veel accessoires)
  • Ook als kruimeldief te gebruiken
  • Mooi weg te hangen
  • LED voor extra stofzicht

THE BAD

  • Accu is in DJ Paul stand snel leeg (21 min)

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.