Logo GadgetGear.nl
Foto van Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Jabra introduceert Evolve2 75 headset voor professionals

Jabra introduceert vandaag de Evolve 2 75.  Jabra richt de headset vooral op de professionele gebruiker die kiest voor een hybride werkomgeving.

Volgens recent onderzoek door Jabra verloopt voor 68% van de werknemers een ideale invulling van de werkweek via hybride werken vanuit zowel thuis als op de werklocatie. Dit met het oog op de mogelijkheden een goede balans te vinden voor hoe tijd ingevuld kan worden. Uit het genoemde onderzoek blijkt tevens dat belang wordt gehecht aan degelijke technische toepassingen in termen van audio, video en connectiviteit. Hiermee wordt immers comfort en concentratie bevorderd en samenwerking vergemakkelijkt, alsmede de communicatie met leidinggevenden.

Pasvorm, ruisonderdrukking

Voor de pasvorm van de Evolve2 75 is onderzoek gedaan naar de ideale pasvorm, waar het ontwerp van de hoofdband en oorschelpen uit voort zijn gekomen. Voor de oorkussens is een zogenaamde dual-foam-construct toegepast waarbij het centrale deel gericht is op comfort en het beschermen van het binnenste deel van je oor, en het buitenste deel zich richt op het uitsluiten van extern geluid. Deze passieve ruisonderdrukking helpt tevens de actieve ruisonderdrukking en het in stand houden van de audiokwaliteit.

De actieve ruisonderdrukking die ze bij Jabra het label ‘Jabra Advanced Active Noise Cancellation’ hebben meegegeven, is instelbaar qua intensiteit. Daarnaast is er een transparatiemodus waarmee je via de microfoons het omgevingsgeluid kan doorkrijgen.

Microfoon

De microfoon-arm beschikt over een mute- en automatische beantwoordfunctie. Ten opzichte van het vorige model is deze 33% korter gemaakt. De microfoon-arm voldoet ook aan Microsoft’s strenge Open Office-eisen wanneer deze in de ‘performance’-modus naar beneden is geklapt. Omgevingsgeluid wordt dan uit de audio gefilterd, waardoor je in open kantoren en luide binnenruimtes nog altijd goed verstaanbaar bent. Opgeklapt, in discrete modus werkt de microfoon nog steeds zonder het voldoen aan de genoemde norm, maar hoef je zonder een uitstekende microfoon rond te lopen.

Oplaaddock betreft een losse accessoire

Voor de microfoon past Jabra haar 8-microfoontechnologie toe met een implementatie van Jabra’s algoritme dat onderscheid maakt tussen voice en omgevingsgeluid. Verder is een zogenaamde ‘busylight’ toegepast waarmee mensen kunnen zien dat je op dat moment even niet gestoord dient te worden (al zullen de nodige mensen niet begrijpen wat dat licht betekent wanneer je de enige bent die met dergelijke headset rondloopt).

Data, connectiviteit, batterij

De Evolve2 75 headset is geoptimaliseerd voor alle toonaangevende Unified Communications-platformen. De headset biedt ook de mogelijkheid om data te verzamelen, zodat IT-afdelingen beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Tevens maakt de Jabra Xpress software het mogelijk om op afstand toezicht te houden op de implementatie, firmware bij te werken en instellingen te beheren, terwijl verder beheer mogelijk is met de apps Jabra Direct en Sound+.

De Evolve2 75 ondersteunt bluetooth 5.2 waarmee tot 8 apparaten connectie gemaakt kan worden. Het ondersteunt daarnaast multipoint-connecties waarmee twee apparaten tegelijkertijd actief gebruikt kunnen worden. De headset ondersteunt audio-over-USB, waarmee, wanneer de headset bijvoorbeeld leeg is, de headset bedraad in gebruik kan blijven. Tegelijkertijd wordt de headset opgeladen, een feature die Jabra ‘charge-and-talk’ noemt.

Extra connectiviteitsfeatures zijn de ondersteuning van Google’s Fast Pair (alleen voor Android) en de MS Teams-knop wanneer je de navenante variant hebt.

De Evolve2 75 heeft een gesprekstijd van 24 uur zonder busylight en 18 uur mét de busylight ingeschakeld. Puur voor audio-luisteren communiceert Jabra een werktijd van 36 uur. Met 15 minuten laden geef je de Evolve2 75 een batterijduur van 4 uur mee.

Prijs en beschikbaarheid

De Evolve2 75 is vanaf 15 oktober verkrijgbaar bij de geselecteerde verkooppunten voor een adviesprijs van €329,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.