De nieuwe 3e generatie Apple AirPods is er…

Apple heeft vandaag de derde generatie AirPods aangekondigd, met ruimtelijke audio, geavanceerde features en prachtig geluid in een nieuw design met aansluitende pasvorm.

Dankzij de combinatie van de H1-chip en het door Apple ontworpen akoestische systeem gebruiken de nieuwe AirPods computational audio voor baanbrekend geluid met Adaptieve EQ. Hoor de kwaliteit van Dolby Atmos en ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking terwijl je geniet van Apple Music, films of series op je Apple devices. De nieuwe AirPods zijn zweet- en waterbestendig en hebben een druksensor waarmee je heel gemakkelijk intuïtief je muziek bedient en telefoongesprekken aanneemt. Met de langere batterijduur heb je tot zes uur luistertijd1, die in combinatie met de handige oplaadcase oploopt tot 30 uur totale luistertijd. De derde generatie AirPods is de nieuwste uitvoering van de populairste koptelefoon ter wereld. De AirPods zijn vanaf vandaag te bestellen en liggen vanaf dinsdag 26 oktober in de winkel.

“Door hun baanbrekende design, prachtige geluid en gebruiksgemak zijn AirPods uniek als draadloze koptelefoon”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Met gepaste trots presenteren we nu de nieuwste generatie AirPods. Met ongeëvenaard geluid dankzij Adaptieve EQ en ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking, en de soepele interactie met Apple devices is de bestverkopende koptelefoon ter wereld nu nog beter.”

Nieuw design

De nieuwe AirPods wegen bijna niks en het design heeft een aansluitende pasvorm. Dankzij de ideale hoek zitten ze lekker en bereikt het geluid je oren optimaal. Ze zien er subtieler uit door de steel, die korter is dan de vorige generatie, maar nog wel dezelfde intuïtieve druksensor heeft als de AirPods Pro voor het bedienen van media. De nieuwe AirPods zijn zweet- en waterbestendig, en zowel de koptelefoon als de oplaadcase voldoen aan bestendigheidsnorm IPX4.2

Baanbrekende audiofeatures

AirPods (3e generatie) gaan verder dan de geluidskwaliteit waar AirPods om bekend staan, met een nieuwe speakerdriver en een versterker met groot dynamisch bereik die samen zorgen voor een krachtige bas en kraakheldere hoge tonen. De microfoon is bedekt met akoestisch gaas, waardoor je ook in de wind nog goed te verstaan bent tijdens het bellen. De AirPods zijn verder uitgerust met AAC-ELD, een spraakcodec die zorgt voor Full HD-stemkwaliteit, voor heldere en natuurlijke communicatie tijdens FaceTime-gesprekken.

De nieuwe AirPods gebruiken computational audio om nog meer mensen te laten profiteren van de baanbrekende technologie van AirPods Pro en AirPods Max, zoals Adaptieve EQ en ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking.

Voor een optimale en precieze luisterervaring zijn de nieuwe AirPods voorzien van Adaptieve EQ, dat het geluid in realtime aanpast aan de hoek van AirPods in je oor. Een microfoon aan de binnenkant controleert het geluid en vervolgens zorgt Adaptieve EQ er dankzij computational audio voor dat de lage en middelhoge tonen worden aangepast aan de pasvorm.

Ruimtelijke audio kan het geluid bijna overal in een ruimte plaatsen, zodat het lijkt alsof je in de bioscoop zit. AirPods klinken beter dan ooit dankzij Dolby Atmos. Deze gelaagde ervaring werkt ook met dynamische hoofdtracking, waardoor je meer dan ooit opgaat in je muziek, video en zelfs FaceTime-groepsgesprekken. Dankzij geavanceerde algoritmes voor ruimtelijke audio en directionele audiofilters die subtiele aanpassingen doen aan de frequenties in elk oor, kunnen de AirPods het geluid laten klinken alsof je er middenin zit.

Ongekend gemak

Met één tikje koppel je AirPods automatisch aan andere Apple devices, zodat je moeiteloos de hele dag van muziek kunt genieten. Met ‘Audio delen’ kun je het geluid van je iPad, iPhone, iPod touch of Apple TV verdelen over twee sets AirPods, AirPods Pro of AirPods Max.

Een nieuwe huidsensor voelt precies of AirPods in je oor zitten of erbuiten, bijvoorbeeld in je zak of op tafel. Als je ze niet in hebt, stoppen ze met afspelen. Bundelvormende microfoons filteren het omgevingsgeluid en leggen de nadruk op je stem voor een nog helderder geluid. Om je AirPods handsfree te bedienen hoef je alleen maar “Hé, Siri” te zeggen.

Een batterij die langer meegaat

Vergeleken met de vorige generaties gaat de batterij van de derde generatie AirPods een uur langer mee, wat betekent dat je er tot zes uur mee kan luisteren en tot vier uur mee kunt bellen. Na vijf minuten opladen gaat de batterij ongeveer een uur mee, en met vier keer opladen in de oplaadcase kun je in totaal tot 30 uur luisteren.3 AirPods zijn nu ook gemakkelijk draadloos op te laden met MagSafe.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De derde generatie AirPods zijn verkrijgbaar voor € 199 en zijn vanaf vandaag te bestellen in de VS en ruim 26 andere landen en regio’s op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app. Vanaf dinsdag 26 oktober liggen ze in de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.