Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: Apple introduceert AirPods Pro, nu met beter pasvorm en ruisonderdrukking…

Apple heeft vandaag AirPods Pro aangekondigd. Deze AirPods zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking, produceren een superieur geluid en hebben een gloednieuw in-eardesign dat nauwelijks iets weegt.

Apple claimt dat de AirPods de meest verkochte oortjes ter wereld zijn. Wie had dat gedacht bij de introductie waar de spotvideo’s met tandenborstels in oren, snel niet meer te tellen waren. Wij zijn direct omgegaan. Vooral de geluidskwaliteit en de perfecte werking mt alle Apple apparaten waren voor ons de doorslag. Nu gaat Apple met een Pro versie een stukje verder. Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple zegt: “De nieuwe AirPods Pro klinken dankzij de Adaptieve EQ geweldig, zitten dankzij de flexibele oortips uiterst prettig, zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking en hebben een innovatieve Transparantie-modus. Wij denken dat onze klanten heel enthousiast zullen zijn over dit nieuwe AirPods-model.”

https://youtu.be/IC9urbiVp4M

Nieuw ontwerp

Met hun baanbrekende design waren AirPods al een revolutie op het gebied van draadloze audio. AirPods Pro doen daar met hun nieuwe, nog lichtere design en verder geoptimaliseerde pasvorm nog een schepje bovenop. Bij AirPods Pro krijgen klanten drie sets met zachte, flexibele siliconen oortips in verschillende maten. De oortips vormen zich volledig naar de binnenkant van het oor, waardoor ze nog beter (blijven) zitten en de gehoorgang perfect afsluiten. Dat laatste is een voorwaarde voor een geluid waar je helemaal in op wil gaan. Daarnaast zijn AirPods Pro voorzien van een vernieuwend systeem met luchtgaatjes dat de druk binnen en buiten het oor gelijk houdt. Daardoor heb je geen last van het onprettige gevoel dat sommige andere oortjes veroorzaken. En AirPods Pro zijn zweet- en waterbestendig, dus ideaal voor iedereen die sportief is.

Actieve ruisonderdrukking

De actieve ruisonderdrukking van AirPods Pro past zich met behulp van twee microfoons en geavanceerde software voortdurend aan de pasvorm van de oortjes aan. Op die manier wordt ruis op een unieke en superieure manier weggefilterd, zodat je je volledig kunt concentreren op waar je naar luistert, zoals je muziek of degene aan de andere kant van de lijn.
De eerste microfoon zit aan de buitenkant en vangt het geluid van buiten op. Dat geluid wordt geanalyseerd om te bepalen welk deel daarvan ruis is. AirPods Pro genereren vervolgens antigeluid, waardoor de gedetecteerde ruis wegvalt voordat het geluid je oor bereikt. De tweede microfoon aan de binnenkant vangt geluid in je oor op, waarna eventuele resterende ruis wordt onderdrukt. De ruisonderdrukking past het geluid tweehonderd keer per seconde aan.

Top geluid

AirPods Pro leveren dankzij de Adaptieve EQ een superieure geluidskwaliteit op. Deze equalizer stemt de lage en middenfrequenties automatisch af op de vorm van het oor, waardoor de luisteraar volledig in het rijke geluid kan opgaan. Een speciaal ontworpen versterker met een groot dynamisch bereik produceert een zuiver en ongelooflijk helder geluid en is bovendien energiezuinig, waardoor de batterij langer meegaat. Deze versterker stuurt een speciaal ontworpen high-excursion driver met minimale vervorming aan, die de geluidskwaliteit optimaliseert en achtergrondgeluiden wegfiltert. De driver genereert prachtige lage tonen tot 20 Hz en geluid met veel detail in het middengebied en de hoge frequenties.

‘Veiligverkeer’-modus

Als de Transparantie-modus actief is, kun je naar muziek luisteren en toch alle omgevingsgeluiden horen, zoals het verkeer tijdens je hardloopronde of een belangrijke mededeling in de trein. Deze modus maakt gebruik van de drukverdelende luchtgaatjes en geavanceerde software die net voldoende ruis onderdrukt. Daardoor klinkt je eigen stem volkomen natuurlijk en blijft de geluidskwaliteit van hetzelfde hoge niveau.

Prestaties en batterijduur

De geringe afmetingen en de sublieme prestaties van AirPods Pro zijn te danken aan een baanbrekend System in Package-design (SiP) dat rond de door Apple ontworpen H1-chip is opgebouwd. De H1 bevat tien audiocores en stuurt alles aan, van het geluid tot de Siri-functionaliteit. Bovendien treedt er nauwelijks vertraging op tijdens de audioverwerking, waardoor de H1 in realtime ruis onderdrukt, met behulp van adaptieve technologie een hoogwaardig geluid produceert en op handsfree ‘Hé Siri’-commando’s reageert – allemaal tegelijkertijd.
Met tot vijf uur luistertijd gaan de batterijen van AirPods Pro net zolang mee als die van AirPods. Als de actieve ruisonderdrukking is ingeschakeld, kun je met volledig opgeladen AirPods Pro tot vierenhalf uur luisteren en tot drieënhalf uur praten. Wanneer je AirPods Pro tussentijds oplaadt in de draadloze oplaadcase, kun je meer dan 24 uur luisteren of meer dan 18 uur praten.2 Opladen is een kwestie van de case van je AirPods op een Qi‑oplaadmat leggen of onderweg de Lightning-poort gebruiken.

AirPods Pro zijn verkrijgbaar voor €279 en zijn in de VS en meer dan 25 andere landen en regio’s via apple.com en de Apple Store-app te bestellen. AirPods Pro zijn vanaf woensdag 30 oktober leverbaar en liggen later deze week in de winkel (varieert per land en regio).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.