Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe MAX: Nvidia RTX ondersteuning in Adobe Lightroom

Vandaag start Adobe MAX. Het evenement waar Adobe laat zien welke nieuwe features haar Creative Cloud software de komende maanden gaat ontvangen. Interessant detail is dat Adobe Lightroom een aantal functies bevat die geoptimaliseerd zijn voor Nvidia RTX GPU’s.

Sinds de overstap van PowerPC op Intel, hebben creatievelingen met PC’s, per euro meer performance dan Apple gebruikers. Dit zien we ook terug in de samenwerking tussen Adobe en Nvidia, wiens nieuwste hardware nu diepere ondersteuning krijgt. PC gebruikers die Nvidia RTX kaarten in hun machines hebben, kunnen nu al een aantal Adobe Lightroom functies geoptimaliseerd draaien op de GPU. Zowel de ‘select subject’ als ‘select sky’ functies worden nu door RTX kaarten versneld. Voor deze functies is veel rekenwerk vanuit de AI nodig, die door de GPU’s kan worden versneld.

Ook andere Adobe software zou performance winst uit RTX kaarten halen. Denk aan de reframen van video in Premiere Pro en Rush, aangestuurd door Adobe Sensei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.