Logo GadgetGear.nl
Sony Playstation 5 DualSense Controller
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zo voeg je een NVMe SSD toe aan jouw PS5

Vandaag is het eindelijk zo ver. Sony lanceert dé firmware upgrade waarmee jij eindelijk extra SSD opslag aan jouw PlayStation 5 kunt toevoegen. Wij laten je zien hoe het moet en helpen je de juiste SSD te kiezen.

Hoe installeer je een SSD in de PlayStation 5?

Om zelf de SSD te installeren, moet je de PS5 openmaken. Sony had deze mogelijkheid al heel lang in de planning staan. Het openen is dan ook zeer gemakkelijk en Sony heeft zelf een YouTube video gemaakt om te laten zien hoe je het best die SSD kunt plaatsen. Tip: leg alvast een kruiskop schroevendraaier klaar.

Welke SSD past in de PlayStation 5?

Je kunt niet iedere willekeurige SSD in een PlayStation 5 plaatsen. De PlayStation 5 maakt namelijk gebruik van een M.2 SSD aansluiting. Het gaat dus om het type SSD dat op een eigen PCB zit. Denk aan onderstaand model.

Kingston A2000 NVMe PCIe SSD

Het model SSD moet een PCI-Express Gen4x4 supported M.2 NVMe SSD (Key M) zijn. Dit zijn de meest recente modellen van de meeste fabrikanten. De PlayStation 5 verwacht minimaal 250GB aan opslagruimte op de drive, maar kan tot 4TB aan. De lengte van de SSD maakt daarbij niet uit. Daarnaast is het belangrijk om een SSD te kopen waar al een heatsink op zit. Of anders om zelf een heatsink er omheen te bouwen. Op deze pagina van Sony zelf lees je de maximale maten waar de heatsink aan moet voldoen. Onder anderen Western Digital verkoopt NVMe SSD’s met zo’n heatsink op de chipset.

Het is dus even passen en meten, maar het aanbod SSD’d voor de PlayStation 5 is enorm is vele malen groter dan het aantal PS5’s dat Sony zelf heeft geproduceerd. We verwachten dan ook dat vele fabrikanten expliciet zullen vermelden of hun SSD compatible is met de console. Check ook de Bol.com en CoolBlue links bij dit artikel voor een overzicht van beschikbare SSD’s en prijzen.

Tenslotte heb je de firmware update nodig die Sony vandaag beschikbaar stelt. Succes!

NVMe SSD kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.