Xiaomi richt bedrijf op voor ontwikkeling van elektrische auto’s

Het aandeel slimme, elektrische auto’s uit China blijft maar groeien. De Aziatische merken lijken langzaam aan de traditionele Europese, Amerikaanse en Japanse merken van de markt te drukken. Ook het Chinese Xiaomi zet nu groots in op de ontwikkeling van Elektrische auto’s.

Het bedrijf richtte deze week Xiaomi EV, Inc. op. Het bedrijf krijgt meteen een financiële injectie van omgerekend 1,3 miljard euro. Oprichter en voorzitter van Xiaomi Lei Jun gaat het nieuwe bedrijf zelf leiden. In totaal gaat Xiaomi over een periode van tien jaar, 8,5 miljard euro in het bedrijf investeren. Bovendien start het bedrijf met 300 werknemers uit een selectie van 2.000 CV’s die het bedrijf had ontvangen. Ook kocht Xiaomi afgelopen week Deepmotion Tech. Een bedrijf gespecialiseerd in technologie voor zelfrijdende auto’s.

Of Xiaomi eigen auto’s gaat ontwikkelen of alleen technologie voor auto’s is nog onbekend. De komende jaren gaan we vast nog wel meer horen van deze nieuwe afdeling. Zoals alles waar China momenteel in investeert, kan het heel snel gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram