Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Xiaomi laat slimme AR bril zien

Na de lancering van de Ray-Ban Stories van Facebook, komt ook Xiaomi op de proppen met een slimme bril. Al gaat het bij Xiaomi echt nog om een concept product, ze laten wel iets heel interessants zien.

Waar Google met haar Google Glass echt nog met een prisma moest werken om de gebruiker informatie te laten zien, heeft Xiaomi een micro-LED paneel in het brillenglas gemonteerd. Daarop kan het directe boodschappen over de werkelijkheid heen leggen. Net als Facebook heeft ook Xiaomi er een 5 megapixel bril in gelegd om de omgeving vast te kunnen leggen.

Voorlopig gaat het dus echt nog om een concept. Zo is het micro-LED paneel bijvoorbeeld monochrome met pixels van 4μm. Daarnaast bestaat de bril nu uit bijna 300 componenten. De verwachting is dat Xiaomi het aantal componenten ook nog terug zal willen brengen om productie kostentechnisch interessant te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.