TP Vision introduceert twee sterke Philips OLED+ TV’s

Na haar OLED lijn, introduceert TP Vision nu ook een OLED+ lijn onder het Philips merk. Met de OLED+ probeert het merk de natte droom van iedere TV kijker te realiseren. Audio van Bowers & Wilkins gecombineerd met het eerste OLED+ display gericht op gamers.

De OLED+ generatie

Onder de naam OLED+ introduceert Philips haar krachtigste OLED panelen. Deze leveren 20% meer pieklicht op dan voorgaande topmodellen. Het scherm wordt bovendien bijgestuurd door de lichtsensor die in de TV is ingebouwd. De panelen zijn gecertificeerd voor het weergeven van HLG, HDR10 en HDR10+ beelden, waarbij de schermen ook met HDR10+ Adaptive overweg kunnen. Dit mede door samenspel met de nieuwe P5 chip.

Chipset

Enkele jaren geladen introduceerde Philips met veel bombarie haar P5 beeldprocessor voor TV’s. Inmiddels komt de fabrikant met haar vijfde generatie van de P5. Daarmee worden de TV’s ook geschikt voor Dolby Bright mode voor HDR beelden. Hierdoor haal je nog meer kwaliteit uit Dolby Vision videostreams.

De voorgaande P5 processors bevatte al vijf AI modus om beeld automatisch te optimaliseren voor de content die je kijkt. Daar wordt nu een extra filmmodus aan toegevoegd. Met de Calman Ready functionaliteit kan het scherm zichzelf kalibreren.

Deze zijn voor de gamers

Alle OLED TV’s die Philips dit jaar op de markt brengt, zijn voorzien van een speciale anti burn-in beveiliging. De software van de TV herkent stilstaande elementen in games. Die worden door het systeem lokaal gedimd om te voorkomen dat ze inbranden. Dit jaar kun je dus voor het eerst echt veilig gamen op een Philips OLED TV. Maar de OLED+ modellen gaan nog verder.

Natuurlijk komen deze TV’s met ondersteuning voor HDMI 2.1. Zo kun je moeiteloos 4K op 120Hz naar jouw TV sturen en daarmee jouw Xbox Series X of PlayStation 5 optimaal benutten. Hang je er jouw eigen gaming rig aan, dan ondersteunt de TV ook nog eens VRR, FreeSync Premium en G-Sync.

Met Fast Motion Clarity worden ingame beelden verder geoptimaliseerd zodat je geen last krijgt van bewegingsonscherpte wanneer je keihard gaat in CoD Warzone. Dit doet Philips door de FastMotion op 10Hz te draaien in plaats van de gebruikelijke 50Hz.

Design

De TV’s zijn ontworpen op basis van bijzondere materialen. Denk aan Kvadrat stof over de meegeleverde speakers, gebruik van echt glas voor de beeldplaat en mooie metalen voor de kast. De afstandsbediening is zelfs afgewerkt met Murihead leder. Hetzelfde leder dat we onlangs zagen op de prachtige Fidelio L3 headset.

Philips OLED+ 936 (48/55/65 inch)

TP Vision voorziet beide TV’s van Bowers & Wilkins soundbars. Deze zijn voorzien van Dolby Multistream Decoder en HDMI eARC ondersteuning voor de best mogelijke audio-overdracht op dit moment. Voor nauwkeurige audioweergave komen beide soundbars met de iconische tweeter on top van B&W. De soundbars zijn ook getuned om het geluid zo te positioneren dat het overeenkomstig is met de plaats van gebeurtenissen op het scherm zelf. Dit kan alleen doordat TP Vision bij deze producten controle heeft over zowel beeld als geluid. Wil je nog meer geluid, kun je een subwoofer aansluiten.

Philips OLED+ 986 (65 inch)

De speakerset onder de Philips OLED+ 986 is nog exclusiever dan die van de 936. Zo komt dit model met drie door Bowers & Wilkins gepatenteerde 100mm Continuum-conussen. Die zitten ook in de iconische 800 Diamond Series luidsprekers van B&W. Alle drie zijn gebouwd in afzonderlijke klankkasten die beschermd zijn tegen resonantie. De buitenste klankkasten zijn van extra ontkoppelde tweeters voorzien voor het directionele geluid. De tweeter on top is een model in een metalen Nautilus-buis van B&W. Ook deze is ontkoppeld van de overige speakers om onnodige vervorming te voorkomen. Tenslotte is er ondersteuning voor Dolby Atmos met Dolby Atmos Virtualizer. Ja, dit gaat heel ver!

Beschikbaarheid

De OLED+936 is vanaf september verkrijgbaar in 48″ (€1.999), 55″ (€2.499) en 65″ (€3.499). De OLED+986 zal vanaf begin oktober verkrijgbaar zijn in 65-inch voor een verkoopadviesprijs van €4.449.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.