T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel
Arjan Olsder
Arjan Olsder

T-Mobile Nederland verkocht aan investeerders

Voor 5.1 miljard euro is T-Mobile verkocht aan een groep van twee investeerders. Daarmee doen zowel moederbedrijf Deutsche Telekom als Tele2 afstand van hun aandelen in de provider.

Met de verkoop, vallen de gebruikers van T-Mobile in handen van Apex Partners en Warburg Pincus. Die laatste is ook aandeelhouder in Ziggo geweest, waar T-Mobile de kabeltak van overnam na de samenvoeging van Vodafone en Ziggo.

T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel

T-Mobile heeft haar 75% aandeel dus verkocht en Tele2 heeft haar 25% aandeel verkocht. Apex en Warburg verdelen de aandelen 50-50. De som van 5.1 miljard staat op basis van de cijfers van 2020 gelijk aan een kleine 8x de jaarlijkse omzet, dus de investeerders zullen zonder twijfel een plan hebben om de winstgevendheid van T-Mobile te verbeteren.

Voor nu zal T-Mobile alle vier de merken; T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel, blijven voeren. De kans is wel groot dat het bedrijf een uiterlijke termijn heeft waarin het afscheid moet nemen van de namen T-Mobile en Tele2 nu die moederbedrijven niks meer over de provider te zeggen hebben. Daar is echter niet over gecommuniceerd met deze overname. Gelijktijdig heeft Deutsche Telekom wel een nieuwe investering in T-Mobile US aangekondigd. Daar heeft het meer aandelen van opgekocht die in handen waren van het Japanse SoftBank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.