OnePlus Nord CE 5G
Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus en Oppo Android versies worden toch gelijkgetrokken

Eerder dit jaar lieten Oppo en OnePlus al weten hun Android codebase (ColorOS en OxygenOS) samen te voegen. Het idee was dat de twee nog wel grafisch onderscheidend zouden blijven. Dit lijkt toch niet zo te zijn.

Pete Lau liet tijdens een rondetafelgesprek waar Tweakers.net bij aanwezig was weten dat de twee Android varianten toch één worden met één uitstraling. Daarmee wordt het onderscheid tussen de merken opnieuw kleiner. De reden is dat beide systemen unieke en sterke kenmerken hebben die Oppo graag samenvoegt. Er zullen echter wel een select aantal functies worden toegevoegd die merk-exclusief zijn.

OnePlus gebruikers zullen hierdoor ook een bootloader krijgen die lastiger te ontgrendelen is. Hier ga je een speciale code voor nodig hebben. OnePlus levert je deze code wel aan. Het unlocken van de bootloader is belangrijk als je een eigen firmware op het systeem wilt draaien.

OnePlus zal dit jaar niet met een T-series komen. Deze introduceerde OnePlus enkele jaren geleden om met een refresh van haar toestellen de lucratieve feestdagen in te gaan. De focus lijkt tijdens de feestdagen dan ook op de Oppo smartphones te liggen met als headliner de Oppo Reno 6 series die afgelopen week is gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.