Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: Nieuwe Apple iPad en iPad mini met snelheid- en camera update

Apple heeft vandaag de nieuwe iPad (9e generatie) geïntroduceerd, met de krachtige A13 Bionic-chip die nog meer prestaties en mogelijkheden biedt in de populairste iPad, terwijl de batterij de hele dag meegaat. De iPad Mini is nu ook sneller, voorzien van betere camera’s en geschikt voor Apple Pencil. 

Betaalbaar professioneel starten met iPad

De nieuwe iPad is verkrijgbaar vanaf slechts € 389 en heeft een 10,2-inch Retina-display met True Tone, een 12‑MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met ‘Middelpunt’, ondersteuning voor Apple Pencil (1e generatie) en Smart Keyboard, het intuïtieve iPadOS 15 en twee keer zoveel opslagruimte als de vorige generatie. De nieuwe iPad is vanaf vandaag te bestellen op apple .com en vanaf vrijdag 24 september in de winkels. Kortom voor iedereen die geen Pro editie kan betalen is dit een top propositie.

“De iPad is essentiëler dan ooit voor werken, leren en communiceren. We zijn dan ook trots op deze grootste update ooit van onze populairste iPad”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing bij Apple. “Met de krachtige A13 Bionic-chip, nog mooier videobellen met Middelpunt en twee keer zoveel opslagruimte biedt de iPad allerlei nieuwe mogelijkheden, veelzijdigheid en eenvoud.”

A13 Bionic-chip met Neural Engine maakt iPad krachtiger

De nieuwe iPad is uitgerust met de krachtige A13 Bionic-chip, die 20% betere prestaties levert dan de vorige generatie. Hierdoor is de nieuwe iPad tot wel 3x sneller dan de best lopende Chromebook en tot wel 6x sneller dan de best lopende Android-tablet.2 De betere prestaties zorgen ervoor dat je moeiteloos geavanceerde apps en games kunt gebruiken op de meest betaalbare iPad. De Neural Engine in de A13 Bionic-chip zorgt voor ongekende machine learning-prestaties. Zo maakt Livetekst in iPadOS 15 gebruik van on-device machine learning om tekst op foto’s te herkennen en vervolgens acties voor te stellen.

Geavanceerde 12‑MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt

De feature Middelpunt van de iPad Pro is nu ook beschikbaar op iPad, dankzij de nieuwe 12‑MP ultragroothoekcamera aan de voorkant en de Neural Engine. Dat maakt videobellen nog beter. Dankzij Middelpunt beweegt de camera automatisch mee om je in beeld te houden als je beweegt. Wanneer anderen erbij komen zitten, zoomt de camera automatisch uit. Zo past iedereen in beeld en valt er niemand buiten het gesprek. Middelpunt zorgt ervoor dat videobellen in FaceTime en apps van andere fabrikanten soepeler verloopt. Met Middelpunt wordt het nog fijner om met elkaar contact te houden, of je nu videobelt met familie of vrienden of iPad gebruikt voor afstandsonderwijs.

10,2-inch-display met True Tone voor een betere kijkervaring

Voor het eerst is het prachtige 10,2-inch Retina-display van iPad ook voorzien van True Tone. Dankzij een verbeterde omgevingslichtsensor stemt True Tone de content op het scherm af op de kleurtemperatuur van de kamer. Op de nieuwe iPad zien afbeeldingen er dankzij True Tone natuurlijker uit en is de kijkervaring beter in elk licht.

Twee keer zoveel opslag om onderweg meer te doen

Het dunne, lichte design en de mobiele netwerkoptie3 zorgen ervoor dat je met iPad de vrijheid hebt om altijd en overal te werken, te leren en connected te blijven. De nieuwe iPad is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit vanaf 64 GB, twee keer zoveel als de vorige generatie, zodat je er alles uit kunt halen. En mocht je echt veel apps, games, foto’s en video’s willen bewaren, dan is er ook een uitvoering van 256 GB.

iPad mini met 5G en Apple Pencil ondersteuning

Vandaag heeft Apple ook de iPad mini geïntroduceerd, met een groter 8,3-inch Liquid Retina-display en in vier verbluffende kleuren. De nieuwe iPad mini is uitgerust met de gloednieuwe A15 Bionic-chip en heeft tot 80% snellere prestaties dan de vorige generatie. Daarmee is dit de meest veelzijdige iPad mini ooit. Dankzij de nieuwe USB-C-poort kun je sneller met externe apparaten werken en de Cellular-modellen met 5G maken mobiel werken nog flexibeler. Met de nieuwe geavanceerde camera’s, Middelpunt en ondersteuning voor Apple Pencil (2e generatie) hebben gebruikers nieuwe mogelijkheden in handen om foto’s en video’s te maken, contact te houden met vrienden en familie en hun ideeën direct vast te leggen zodra ze een ingeving krijgen. De nieuwe iPad mini is vanaf vandaag alvast te bestellen en ligt vanaf vrijdag 24 september in de winkel.

“Dankzij zijn ultiem draagbare design en brede inzetbaarheid voor dagelijkse taken en creatieve en bedrijfstoepassingen gaat er niets boven iPad mini”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Met een nieuw all-screen Liquid Retina-display, een flinke boost in de prestaties, nieuwe geavanceerde camera’s aan de voor- en achterkant, Middelpunt, USB-C, 5G en ondersteuning voor Apple Pencil betekent de nieuwe iPad mini een enorme sprong voorwaarts, maar dan op zakformaat.”

Nieuw all-screendesign in vier verbluffende kleuren

De nieuwe iPad mini levert geweldige prestaties in een prachtig scala aan kleuren: roze, sterrenlicht, paars en spacegrijs. iPad mini is voorzien van een groter 8,3-inch Liquid Retina-display met smalle randen, zonder iets te veranderen aan het compacte formaat. Dankzij geavanceerde technologieën als een helderheid van 500 nits, een breed kleurengamma (P3), de antireflectiecoating, True Tone en volledige laminering spatten de foto’s en video’s van het glazen oppervlak. En met de nieuwe stereospeakers in de liggende modus in combinatie met het nieuwe display is films kijken nog nooit zo indrukwekkend geweest.

Het all-screendesign is mogelijk gemaakt door Touch ID naar de knop aan de bovenkant van iPad mini te verplaatsen. Met het vertrouwde Touch ID kunnen gebruikers gemakkelijk en veilig iPad mini ontgrendelen, inloggen bij apps of betalen met Apple Pay. iPad mini ondersteunt nu ook Apple Pencil (2e generatie), die je magnetisch vastklikt aan iPad mini voor draadloos opladen en koppelen.

5G en USB-C voor snellere verbindingen

Nu 5G beschikbaar is op iPad mini, kunnen klanten onderweg nog meer gedaan krijgen dankzij de snellere mobiele internetverbinding. Met 5G kan iPad mini onder ideale omstandigheden topsnelheden van wel 3,5 Gbps halen.3Gebruikers kunnen nu overal connected blijven en nog sneller werken – of het nu gaat om alledaagse activiteiten als gamen met vrienden of om workflows voor technici op locatie. Naast de vertrouwde ondersteuning voor Gigabit LET en eSIM biedt iPad mini enorm veel mogelijkheden op het gebied van connectiviteit. En dankzij Wi-Fi 6 is ook de wifiverbinding nog sneller.

iPad mini is nu voorzien van een USB-C-poort voor gegevensoverdracht met wel 5 Gbps – tien keer sneller dan de vorige generatie. Daarmee kun je allerlei USB-accessoires aansluiten, zoals camera’s, harde schijven en externe beeldschermen tot 4K. USB-C maakt in- en uitvoer met grote bandbreedte mogelijk voor zowel dagelijkse gebruikers als professionals. Ideaal voor een fotograaf die camera’s wil aansluiten tijdens een shoot op locatie of een arts die tijdens een huisbezoek een echo maakt.

Prijzen en verkrijgbaarheid

– De nieuwe iPad  kan vanaf vandaag worden besteld via apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 28 landen en regio’s, waaronder de VS. Vanaf vrijdag 24 september ligt het device in de winkel.
– De Wi-Fi-modellen van iPad zijn verkrijgbaar vanaf € 389 en de Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf € 529, in zilver en spacegrijs. De nieuwe iPad is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit vanaf 64 GB, twee keer zoveel als de vorige generatie. Er is ook een uitvoering van 256 GB.
– De nieuwe iPad mini kan vanaf vandaag worden besteld via apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 28 landen en regio’s, waaronder de VS. Vanaf vrijdag 24 september ligt het device in de winkel.
– De Wi-Fi-modellen van iPad mini zijn verkrijgbaar vanaf € 559 (in Nederland) en de Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf € 729 (in Nederland). De nieuwe iPad mini is verkrijgbaar in de kleuren roze, sterrenlicht, paars en spacegrijs met een capaciteit van 64 GB en 256 GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.