Logo GadgetGear.nl
Honor V40
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Krijgt Honor dezelfde ban als Huawei!?

Het rommelt weer in Amerika. Nadat Huawei haar Honor devisie verkocht, leek het merk vrij van alle restricties die de Amerikaanse overheid op het merk had gelegd. Als dochter van Huawei, mocht ook Honor lang geen Amerikaanse technologie inkopen voor haar smartphones.

Vorig jaar verkocht Huawei het merk inclusief een groot deel van de productie en R&D capaciteit aan een conglomeraat van Chinese investeerders en haar oude Chinese distributeur. Na de verkoop, begon Honor weer Android smartphones te produceren met Google Mobile Services aan boord. Ook werkte het merk hard aan haar come-back in Europa.

De geruchten gaan nu dat twee van de vier Amerikaanse departementen die over exportverboden gaan, er voor zijn om ook Honor’s inkoop in de VS aan banden te leggen. Zowel het Pentagon als het ministerie van Energie zouden voorstander zijn van beperkingen voor het Chinese merk.

Zolang niet alle vier de departementen een exportverbod richting Honor eisen, is er nog niets aan de hand. Het blijft dus even peentjes zweten bij Honor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.