IFA: Samsung toont 200 megapixel camera

Samsung is met de Galaxy Fold3 5G de eerste in onze winkelschappen met een under screen camera, maar dat is niet de enige innovatie die Samsung te delen heeft. Het bedrijf kondigde vandaag een ISOCELL beeldsensor van 200 megapixel aan.

Hoewel Samsung al jaren geleden stopte met haar high-end NEX fotocamera’s, op mobiel blijft het bedrijf innoveren. Ditmaal komt Samsung met de ISOCELL HP1 beeldsensor. Een beeldsensor van maar liefst 200 megapixels.

Om beeldsensoren beter te laten fotograferen in het donker, passen fabrikanten al jaren pixel binding toe. Zo ook Samsung om deze beeldsensor. Om de lichtgevoeligheid op te krikken wordt een raster van 4x4 pixels samengevoegd tot 1 pixel. Je houdt dan dus een 12,5 megapixel foto over in de nachtmodus. Bijzonder is echter dat dit de maximale factor is waarop pixels worden samengevoegd.

Het kan ook zijn dat de rasters kleiner worden gehouden als de lichtsterkte niet heel heftig hoeft te worden aangepast. Je zou dus kunnen spreken van dynamische pixel binding. Ook dat kan een groot verschil gaan maken in de kwaliteit uit een volgende generatie Samsung smartphones.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram