Galaxy Z Fold3 5G
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung lanceert de Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3

Samsung heeft zojuist haar nieuwe Samsung Galaxy Z Series gepresenteerd. Een nieuwe serie opvouwbare Android smartphones.

Galaxy Z Fold3 5G

Het vlaggenschip binnen de Galaxy Z Series is de nieuwe Galaxy Z Fold3 5G. Het cover screen meet 6,2 inch en is een dynamic AMOLED HD+ display. HD+ klinkt misschien minder tof dan FullHD+, maar Samsung heeft er bewust voor gekozen het display minder breed te maken. Op die manier kun je het beter met één hand bedienen. Met 2268×832 pixels hou je nog steeds veel scherm over om productief te zijn. Voor gaming kan dit display wel op 120 Hz adaptive refresh rate draaien.

Galaxy Z Fold3 5G

Klap je de Galaxy Z Fold3 5G open, krijg je een 7,6 inch display dat bijna vierkant is. Dat wil zeggen, eigenlijk is het 7,4 inch omdat je wat pixels verliest in de ronde hoeken van het display. Hier is gekozen voor een QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display (22.5:18) Infinity Flex Display (2208 x 1768), 374ppi, met 120Hz adaptive refresh rate.

Bijzonder is dat het vouwbare display nu met S-Pen ondersteuning komt. Je kunt er dus net zo creatief op zijn als de Galaxy Note series. Daarvoor is wel een compleet nieuwe S-Pen ontwikkeld die een rubber tip bevat om minder snel te krassen op het display. Daarnaast is de tip van extra geveerde demping voorzien om te voorkomen dat het scherm beschadigd.

Galaxy Z Fold3 5G

Onder het display is ook een compleet nieuwe digitizer ontwikkeld. Deze registreert wat de pen op het display doen en zet dit om in acties. Deze technologie komt van Wacom. Voor het eerst is het een combinatie van twee digitizers die samen werken en in staat zijn om de geul in het midden ook op te vullen.

De behuizing van de Galaxy Z Fold3 is voor het eerst ook echt waterbestendig gemaakt. Het scharnier bestaat nu uit materialen die vocht gemakkelijker kwijt kunnen en niet gaan roesten. Bovendien wordt het display aan de voorkant beschermd door Gorilla Glass Victus en krijg je in het eerste jaar, jouw eerste schermreparatie van Samsung zelf. Daarmee volgt het merk in de voetsporen van het Chinees-Finse Nokia.

Galaxy Z Fold3 5G

Qua camera’s doet Samsung iets bijzonders. Net als Xiaomi, legt het een toestel met under-screen camera op de markt. Dus een camera onder het display voor selfies. Deze zit onder het grote display. De resolutie is met 4 megapixels nog wat beperkt, maar het is wel een goed verhaal dat de technologie nu al wordt toegepast. Achterop krijg je drie 12 megapixel camera’s. Geen megapixel knallers zoals in de S series dus.

Galaxy Z Flip3 5G

De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip3 komt ook met twee displays. Voorop zit een display van 1,9 inch. Het is een Super AMOLED display met een resolutie van 260×412 pixels. Je gebruikt dit voor notificaties en voor het previewen van het camerabeeld.

Wanneer je de Samsung Galaxy Z Flip3 openklapt, krijg je een 6,7 inch FHD+ Dynamic AMOLED 2X Display(22:9) Infinity Flex Display. Deze draait op een 120 Hz adaptive refresh rate. Ook hier zijn weer afgeronde hoeken waardoor je bij een diagonaal meting op 6,6 inch uitkomt. Samsung communiceert dit heel eerlijk in haar persbericht, iets dat andere merken eigenlijk niet doen.

In de Samsung Galaxy Z Flip3 zit geen onder-display camera. Hier krijg je een gewone selfiecamera. In dit geval met 10 megapixels. Achterop zit een dubbele 12 megapixel camera.

Galaxy Z Fold3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.